background img
banner
banner

Ζητούνται παρεμβάσεις για απορροή των υδάτων για την αποφυγή πλημμύρων

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 2ου Γ.Ε.Λ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας τού 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, το οποίο, ως γνωστόν, εδώ και 22 χρόνια στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες στην οδό Αναπαύσεως, ζήτησαν στην προ ημερών επίσκεψή τους στον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Βεβαίως, για άλλη μία φορά εξέφρασαν την αναγκαιότητα ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων, με τον δήμαρχο να κινεί τις διαδικασίες για αγορά οικοπέδου γι’ αυτό το σκοπό.

Η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γ.Ε.Λ. Αιγίου με τον δήμαρχο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο γραφείο του. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και χρίζουν της άμεσης παρέμβασης του δήμου για την επίλυσή τους, όπως είναι η ύπαρξη σωληνώσεων απορροής όμβριων υδάτων, μεγάλων διαστάσεων, που έχουν κατασκευαστεί από την ανάδοχο εταιρεία για την Ν.Ε.Ο. και καταλήγουν στην τοποθεσία Μπούφου Λαγκάδα, όπου βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου και εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι πλημμυρών, την αντικατάσταση ενός κοντέινερ στον περιβάλλοντα χώρο που διεξάγονται οι αθλοπαιδιές των μαθητών, την κοπή ξερών κλαδιών και χόρτων στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στις διαβάσεις που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να μεταβούν στο σχολείο κ.ά.

Κοινή συνισταμένη της συζήτησης ήταν να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την όσο το δυνατόν πιο άμεση διευθέτηση των θεμάτων αυτών. Μάλιστα, για το ζήτημα της ύπαρξης σωληνώσεων, είχε προηγηθεί έγγραφο του προέδρου τής Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Ανδρέα Σοφέτη, με το οποίο ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τού δήμου, να πραγματοποιήσουν αυτοψία για την απορροή των υδάτων και την αποφυγή πλημμύρων, δεδομένης, όπως τονίζεται στο εν λόγω υπηρεσιακό έγγραφο, της ύπαρξης στην περιοχή, του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου.

Το… χρόνιο αίτημα της ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων

Από την ατζέντα των θεμάτων φυσικά δεν μπορούσε να μη γίνει λόγος για το «χρονίζον» ζήτημα της ανέγερσης νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, με τον κ. Παναγόπουλο να απαντά ότι έχει προβεί από πλευράς του στις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να τελεσφορήσει η αγορά ακινήτου, το οποίο, εξάλλου, ανακοίνωσε ο ίδιος, μετέπειτα της συνάντησης με το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, στη διάρκεια της διεξαχθείσας ημερίδας της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Αιγιάλειας.

Ήδη, στο χρονικό διάστημα των δυο προηγούμενων ετών της θητείας του νυν Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Γονέων, έχουν γίνει παρεμβάσεις στους τοπικούς θεσμικούς φορείς, με αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στις αίθουσες διδασκαλίας και τους κοινόχρηστους χώρους στο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, που σημειωτέον φοιτούν κάθε έτος περί τους 300 συνολικά μαθητές και μαθήτριες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr