background img
banner
banner

Ο Γιώργος Μπέσκος ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία

ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Με έναν υποψήφιο για την προεδρία και πέντε υποψηφίους για τις τέσσερις θέσεις συμβούλων τού Διοικητικού Συμβουλίου σε κοινό ψηφοδέλτιο, έκλεισε προχθές τα μεσάνυχτα η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές τού Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Δεδομένου ότι ο Γιώργος Μπέσκος είναι ο μόνος υποψήφιος για πρόεδρος, αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει για μία ακόμη τετραετία (αυτή τη φορά) στα… ηνία τού Συλλόγου την διεκδικητική στάση και μαχητική δράση που αναπτύσσει.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές, που είχαν διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2014, η εκλογή προέδρου είχε κριθεί στον δεύτερο γύρο και ο κ. Μπέσκος είχε επικρατήσει του Γιώργου Ρούσσου. Το 2011 ήταν ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος αυτός που είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ενώ το 2008 ο κ. Θεοφανόπουλος είχε υπερισχύσει του Ανδρέα Ρούφα στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα διέπεται από νέους εκλογικούς κανόνες και η θητεία τού προέδρου και των μελών τού Δ.Σ., δεν θα είναι πλέον τριετής όπως ήταν μέχρι τώρα, αλλά τετραετής, ενώ ο πρόεδρος έχει δικαίωμα εκλογής μόνο για συνεχόμενες δύο θητείες και οι σύμβουλοι για τρεις.

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν χθες αργά τη νύχτα από τον πρόεδρο και βάσει της ανακοίνωσης, υποψήφιοι ως σύμβουλοι για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, είναι οι Απόστολος Ζεντέφης του Δημητρίου, Χαράλαμπος Καββαδίας του Βασιλείου, Αλέξανδρος Μανωλόπουλος του Ιωάννη, Νικόλαος Σπανός του Γεωργίου και Κωνσταντίνα Τσινούκα του Βασιλείου. Όπως σημειώνει, καμία εκπρόθεσμη ή εν γένει μη νόμιμη υποψηφιότητα υπεβλήθη από δικηγόρο του Συλλόγου ώστε να υφίσταται ανάγκη αιτιολογίας μη ανακήρυξης υποψηφίου Προέδρου ή Συμβούλου.

Πώς θα ψηφίσουν οι 89 δικηγόροι τού Αιγίου

Έτσι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από τις 7.00 το πρωί ως τις 7.00 το βράδυ. Την ημέρα της ψηφοφορίας ο εκλογέας ψηφίζει τους υποψήφιους προέδρους και συμβούλους της προτίμησής του με σταυρό που σημειώνει δίπλα στο ονοματεπώνυμό τους. Ο εκλογέας δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφιους συμβούλους της προτίμησής του μέχρι τον προβλεπόμενο αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, είναι πενταμελές. Εκλογικό δικαίωμα ασκούν οι δικηγόροι που έχουν εγγραφεί στο μητρώο του συλλόγου, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου τα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, είναι 89, από 97 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr