background img
banner
banner

Διαζύγιο στο δημαρχείο

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την ώρα που στην Αιγιάλεια μαίνεται ο πόλεμος των σκουπιδιών, με τους κατοίκους της Αιγείρας να έχουν πάρει τα κλειδιά του ΧΥΤΑ και την περιοχή να παραμένει όμηρος μιας κατάστασης ετών, μια άλλη μάχη μαινόταν εδώ και ημέρες στο παρασκήνιο.

Από την στιγμή που ο ΧΥΤΑ έκλεισε, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος, που σηκώνει μόνος του το βάρος της λύσης, είδε στο πρόσωπο του Γραμματέα του, Δημήτρη Καλογερόπουλου, όχι έναν σύμμαχο αλλά κάποιον που ήθελε να αποφύγει την συλλογική ευθύνη. Οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν κλονισθεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Παναγόπουλος προσπάθησε να «μοιράσει την τράπουλα» των θέσεων ευθύνης στο δήμο, αλλά βρήκε ισχυρές αντιστάσεις από την ομάδα που παραμένει στο πλευρό του Καλογερόπουλου.

Οι περισσότερες αλλαγές πέρασαν, νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, νέα αντιδήμαρχος στα Έργα, νέοι αντιδήμαρχοι στα Οικονομικά και στην Ανατολική Αιγιάλεια, με τους στενούς συνεργάτες του τέως Δημάρχου Συμπολιτείας να «σώζονται» στο παρά πέντε.

Η εμπιστοσύνη όμως κλονίστηκε με αφορμή και τις 12 εκείνες υπογραφές που διακινήθηκαν ως μέσο πίεσης προς τον Δήμαρχο.

Φούντωσαν οι φήμες

Ο Θανάσης Παναγόπουλος πιστεύοντας πως το θέμα των σκουπιδιών υποσκάπτει το πολιτικό του μέλλον, φέρεται να δήλωσε σε στενό του συνεργάτη «εγώ αυτά που συνέβηκαν τον περασμένο Μάρτιο δεν τα ξαναπερνάω». Στη συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα της Αιγείρας στο γραφείο του Δημάρχου, στην οποία κλήθηκε και ο Γραμματέας, φάνηκε ότι ο Παναγόπουλος είχε πειστεί ότι ο γραμματέας κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση, στο συγκεκριμένο θέμα. «Κάνει πλάτες στους κατοίκους», έλεγαν άνθρωποι κοντά στον Παναγόπουλο, «δεν θέλει αστυνομικά μέτρα αλλά πολιτική λύση», δήλωνε στο “protionline.gr” στέλεχος της παράταξης κοντά στον πρώην Γενικό Γραμματέα.

Οι φήμες με αυτά και άλλα φούντωσαν από την περασμένη εβδομάδα και ήθελαν τον Δήμαρχο να ζητά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα, για να μην συγχέονται οι ρόλοι και να είναι διακριτή η εξουσία του.

Ο Παναγόπουλος όμως, ήταν που έδωσε μεγάλες αρμοδιότητες στον Καλογερόπουλο, θέλοντας ίσως να τον ευχαριστήσει γιατί έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στο νικηφόρο αποτέλεσμα του 2014, ίσως όμως και γιατί φοβήθηκε ότι αν δεν το κάνει, θα έχει προβλήματα με το καλημέρα.

Ο Καλογερόπουλος ήδη ξεκίνησε επαφές με σύμβουλους, που του «κλείνουν το μάτι» και ανήκουν στο στενό πυρήνα του ψηφοδελτίου του 2010, ενώ ο Παναγόπουλος φαίνεται πως ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις για μετά το προχθεσινό συμβούλιο.

Καλογερόπουλος: «Δεν συνεχίζουμε πλέον μαζί»

Υπήρξε «πυροσβεστική» συνάντηση την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το μεσημέρι από δημοτικό σύμβουλο, που ζήτησε από τον δήμαρχο να επανεξετάσει την στάση του, αλλά φαίνεται πως ο Παναγόπουλος ήθελε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως είχε υποσχεθεί σε δικούς του ανθρώπους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, επισκέφτηκε το γραφείο του δημάρχου στην Ανδρέου Λόντου και μετά από διεξοδική συζήτηση το μεσημέρι (2:30 μ.μ.) της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου και υπό το βάρος των φημών, αλλά και τις απαιτήσεις του Θανάση Παναγόπουλου, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

«Δεν συνεχίζουμε πλέον μαζί», ήταν η λιτή δήλωση του Δημήτρη Καλογερόπουλου, το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου στο “protionline.gr” και όλα είναι πλέον ανοιχτά στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 σύμβουλοι από τους 19 της πλειοψηφίας του δήμου Αιγιάλειας, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον πρώην Γενικό Γραμματέα και τώρα μένει να δούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες για την δημοτική αρχή, εξαιτίας αυτού του πολύκροτου διαζυγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr