background img
banner
banner

Έκοψαν πίτα εν μέσω ευχών και συζητήσεων

ΠΛΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μέσα σε μία ιδιαίτερα «ζεστή» ατμόσφαιρα και σε άριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα εορτής των Αγίων της Εκπαίδευσης Τριών Ιεραρχών, η κοπή πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέα στη θάλασσα, στο restaurant «Maritimo» στην Άβυθο Αιγίου. Εν μέσω ευχών, ο Σύλλογος προσέφερε στα περίπου 200 μέλη του που παρέστησαν, καφέ, ποτό με συνοδευτικά και την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτριος Οικονομόπουλος, ενώ ο τυχερός του δώρου που αντιστοιχούσε στο φλουρί, Θόδωρος Μοίρας από το Δημοτικό Σχολείο Αβύθου, κέρδισε ένα τάμπλετ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Παιδείας Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Παναγιώτης Μαρινόπουλος, η πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Βαγγέλης Πασσάς, ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, οι αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ Αντώνης Αγραπίδης και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, ο προϊστάμενος Επιστημονικής Καθοδήγησης Θόδωρος Μπαρής, η σχολική σύμβουλος 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Βασιλική Φελούκα, η σχολική σύμβουλος Άγη Ρογδάκη και η υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.

Συγχωνεύσεις και σχολικά γεύματα…

Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκτός από την πρόεδρο του Συλλόγου Αθηνά Σκανδάμη, τόσο η κ. Ψυχράμη και η κ. Μπεντεβή, όσο και οι αιρετοί αλλά και ο κ. Μπαρής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ημέρα των Τριών Ιεραρχών και στα όσα συνεχίζουν να προσφέρουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στην αξία του εκπαιδευτικού έργου, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής κ. Γιαννόπουλος μίλησε και για τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις σχολείων σε επίπεδο Αιγιάλειας αλλά και για τα σχολικά γεύματα. Μάλιστα, για τις συγχωνεύσεις, τις οποίες έχει απορρίψει το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η άρνηση χωρίς αντιπρόταση, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση για οργανική υποβάθμιση σχολείων, με την κ. Ψυχράμη πάντως να απαντά ότι ο δήμος εμμένει στην απόφασή του και τον σύλλογο να παραδίδει έγγραφο στο οποίο εκφράζεται η διαφωνία του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για τα δε σχολικά γεύματα, ο περιφερειακός διευθυντής ανέφερε πως το πρόγραμμα προχωρά πολύ καλά, κάνοντας γνωστό ότι 220.000 παιδιά σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σε αυτό και πως υπολογίζεται ότι μέχρι του χρόνου θα έχουν ενταχθεί συνολικά 500.000!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr