background img
banner
banner

«Λίφτινγκ» στα φωτιστικά της ανάπλασης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Ξεκίνησαν από προχθές Δευτέρα οι παρεμβάσεις στο έργο της «Ανάπλασης Παραλιακής Ζώνης και Αισθητικής Αναβάθμισης Σύνδεσης της Παραλίας Αιγίου με την Άνω Πόλη». Ως γνωστόν, πριν καν την επίσημη παράδοση του έργου, είχαν διαπιστωθεί κάποιες φθορές, για τις οποίες ο δήμος απαίτησε άμεση αποκατάσταση από τον ανάδοχο.

Τα πρώτα δείγματα που έδειξαν τα τρωτά σημεία του έργου, ήταν οι ενδείξεις σκουριάς στις σιδερένιες στήλες των φωτιστικών που αποδόθηκαν στην υγρασία από τον δυνατό άνεμο που πνέει στο σημείο. Πλην όμως, οι ενδείξεις αυτές προκάλεσαν διάφορα σχόλια από την πλευρά πολιτών και φορέων, αλλά και δυσαρέσκεια στην δημοτική αρχή που κατέβαλε προσπάθειες ώστε να ξεπεράσει τα οικονομικά εμπόδια για την ολοκλήρωση του έργου χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ο δήμος προχώρησε στην συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας τού δήμου, προκειμένου να προβεί σε εξέταση του έργου «Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης και Αισθητική Αναβάθμιση Σύνδεσης της Παραλίας µε την Άνω Πόλη». Η επιτροπή πραγματοποίησε επιτόπια εξέταση σε αντιπαράσταση µε την κοινοπραξία που εκτέλεσε το έργο και συνέταξε Πρωτόκολλο ∆ιαπίστωσης Βλαβών από Ανωτέρα Βία, με σκοπό την αποκατάστασή τους.

Αυτοψία θα πραγματοποιήσει μετά το τέλος τους η Τεχνική Υπηρεσία

΄΄Μέσα σε αυτό το 15μηνο, η κοινοπραξία είναι υπεύθυνη και για την συντήρηση του έργου. Γι’ αυτό και έγινε υπόδειξη από την Τεχνική Υπηρεσία για τα σημεία στα οποία χρειάζονται παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές ξεκίνησαν από την Δευτέρα από τις κολόνες των φωτιστικών. Και πάλι όμως, η Τεχνική Υπηρεσία παρακολουθεί το έργο και μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων από τον ανάδοχο, θα διενεργήσει αυτοψία για να διαπιστωθεί εάν έγινε όπως πρέπει η διαδικασία και εάν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr  ερωτηθείσα σχετικώς, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει πρόβλεψη από τον νόμο για περιπτώσεις έργων που παρουσίασαν φθορές για διάφορους λόγους, με τον δήμο να παρακολουθεί στενά το θέμα…

Πάντως, η διαφορά στις κολόνες των φωτιστικών από το Παλαιό Λιμεναρχείο μέχρι το ύψος του φάρου, εκεί όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ελαιοχρωματισμού, είναι εμφανής, καθώς σε ορισμένες στο υπόλοιπο σκέλος της παραλιακής ζώνης, η σκουριά είναι αρκετά προχωρημένη…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr