background img
banner
banner

Ετοιμάζει μία μεγάλη παράσταση για τον εορτασμό των 40 χρόνων

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Μία μεγάλη παράσταση, στην οποία θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια (τα περισσότερα θα ακουστούν για πρώτη φορά), από έξι περιοχές της Ελλάδας και των αλησμόνητων πατρίδων, πρόκειται να πραγματοποιήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα, και αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο Χορευτικός, για δεύτερη χρονιά θα συνεργασθεί με την ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου και σε αυτή την εκδήλωση, ενώ ήδη για την πραγματοποίησή της έχει κάνει έγγραφο στην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ζητώντας το χώρο του δημοτικού κινηματοθεάτρου «Απόλλων». Είναι η ορχήστρα που κατέπληξε πέρυσι το κοινό που στο κατάμεστο κινηματοθέατρο, με την εντυπωσιακή της απόδοση σε χορούς άλλων έξι περιοχών. Ήταν η εκδήλωση τις 1ης Απριλίου 2017 για την είσοδο στο 40ό έτος δημιουργικής πορείας του εκπροσώπου της Ελλάδος αλλά και του Αιγίου στο Εξωτερικό, με τίτλο «τα πιο όμορφα πατήματα μεσ’ του χορού τα βήματα». Μαζί με τον Χορευτικό ήταν και ο Σύλλογος Φιλολόγων. Πέρυσι ,εκτός από τον Γ. Παυλόπουλο (βιολί και τραγούδι), τον Θ. Τασούλα (κλαρίνο), τον Θ. Γιαννόπουλο (λαούτο), τον Ι. Γευγελή (κρουστά), τον Β. Γραμματικό (γκάιντα και τσαμπούνα), ήταν στο τραγούδι η Στ. Δαλιάνη. Φέτος ζητήθηκε και θα είναι παρών και ο Μάνος Κουτσαγκελίδης (κανονάκι – τραγούδι).

Οι ειδικευμένοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής στον παραδοσιακό χορό του Ομίλου, εργάζονται κάθε ημέρα ώστε η εκδήλωση αυτή για την συμπλήρωση των 40 χρόνων να μείνει αξέχαστη. Όλα αυτά μετά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Χορευτικού, δηλαδή τον επιτυχημένο χορό στις 19 Ιανουαρίου, την πρώτη κοπή πίτας στις 28 του ιδίου μηνός και την δεύτερη κοπή πίτας στις 4 Φεβρουαρίου. Επίσης 19 χορευτές του στεριανού συγκροτήματος με τοπικές ενδυμασίες ήσαν παρόντες στις 26 Ιανουαρίου, στην ημέρα για τον εορτασμό της Συνέλευσης της Βοστίτσας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr