background img
banner
banner

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία για Novartis

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 

Μια «φούσκα» για πολιτικό αντιπερισπασμό ή μια ιστορία που έχει κάποια βάση; Το αν η υπόθεση της Novartis, μια υπόθεση που μονοπωλεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα, θα έχει ή όχι συνέχεια είναι κάτι που θα φανεί την επόμενη περίοδο. Ήδη ωστόσο έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες πληροφορίες από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος περιέχει καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν δώσει οι ίδιοι χρήματα στους 10 που πολιτικούς που φέρονται να εμπλέκονται αλλά ένα στέλεχος της Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μάρτυρες αναφέρουν ότι χρήματα έχουν πάρει όλα τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, από 200.000 έως 1 εκατομμύριο, είτε απευθείας από την Novartis, είτε μέσω άλλων εταιριών. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και δημοσιογράφοι.

Οι καταθέσεις ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου του 2017 και κορυφώθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου του 2018. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αναφορές για βαλίτσες με χρήματα.

Σημειώνεται ότι και τα 10 πρόσωπα των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στη δικογραφία έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ απομένει να φανεί ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο της δικογραφίας όταν και αν αυτή δημοσιοποιηθεί.

Βενιζέλος: Προσβολή της κοινής λογικής

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, έκανε λόγο για προσβολή της λογικής. «Πρόκειται για μια παράσταση που μας γυρνά στο 1989 και συνιστά βάρβαρη υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αυτό που πρέπει να γίνει να πάει ο φάκελος στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία και να κληθούν οι ανώνυμοι μάρτυρες.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε ακόμη την πρόθεση να καταθέσει μηνύσεις για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση.
«Πρόκειται για μια επικίνδυνη δημοκρατικά γελοιότητα που ξεφτιλίζει το κράτος δικαίου, ούτως ή άλλως υπήρξε ευτελισμός με την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο αλλά και τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με για το θέμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σωρείτης παντελώς ατεκμηρίωτων κατηγοριών» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Χαρακτήρισε δε την πορεία της υπόθεσης «επικοινωνιακή μεθόδευση».

Πηγή : http://www.thetoc.gr


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr