background img
banner
banner

Χαλαρώνουν το μπλόκο στο ΧΥΤΑ Αιγείρας λόγω Αποκριάς

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Επιμένουν στον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Αιγείρας κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας που βρέθηκαν και σήμερα από το πρωί ως το μεσημέρι στο σημείο, μη επιτρέποντας την διέλευση απορριμματοφόρων. Στον ΧΥΤΑ βρέθηκε και αστυνομική δύναμη παρακολουθώντας τις κινήσεις των κατοίκων, χωρίς να παρεμβαίνει. Ο δήμος πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, εξασφάλισε δίμηνη παράταση στην άδεια χρήσης του ΧΥΤΑ, γεγονός όμως που δεν αλλάζει την στάση των κατοίκων, οι οποίοι ζητούν κλείσιμο του ΧΥΤΑ και αποκατάσταση. Η άδεια όμως ούτε μέχρι σήμερα Παρασκευή είχε φτάσει στο δήμο.

Για την ώρα, η εναλλακτική λύση που χρησιμοποιεί ο δήμος, είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Τέμενη. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή είχε ζητήσει παράταση της άδειας για ακόμη δύο μήνες στο πλαίσιο της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη, ελλείψει μόνιμων λύσεων εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι η άδεια αυτή είναι παράνομη και θα τους βρει και πάλι να περιφρουρούν τον Χώρο, μη επιτρέποντας να περάσει κανείς, την στιγμή που, όπως ισχυρίζονται, ΄΄άπαντες γνωρίζουν ότι η διάρκεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ έχει τελειώσει και η περαιτέρω φόρτωσή του με σκουπίδια είναι μία… ωρολογιακή βόμβα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο΄΄! Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το τριήμερο της Αποκριάς οι κάτοικοι που συμμετέχουν το μπλόκο θα κρατήσουν πιο χαλαρή στάση λόγω και των καρναβαλιών στην περιοχή.

Προβληματισμός για τα λύματα

Εντωμεταξύ, υπογράφηκε τη Δευτέρα η σύμβαση έργων συμμόρφωσης των εγκαταστάσεων στο ΧΥΤΑ. Προτεραιότητα αποτελεί η στεγανοποίηση των δύο δεξαμενών, στις οποίες πέφτουν τα στραγγίδια και θα πρέπει να αδειάσουν.
Η Επιτροπή των κατοίκων, επιτρέπει στα βυτιοφόρα να περάσουν εντός του ΧΥΤΑ για να φορτώσουν τα λύματα των δεξαμενών, ωστόσο πολύ δύσκολα οι ποσότητες αυτές μπορούν να διοχετευτούν άμεσα στο βιολογικό καθαρισμό.
Οι συνεχόμενες βροχές εντείνουν το πρόβλημα, με τις δεξαμενές να γεμίζουν γρήγορα και θα χρειαστούν χημικές αναλύσεις πριν οι ποσότητες αυτές των λυμάτων, κατευθυνθούν με ασφάλεια στη Μυρτιά Αιγίου.
Για την ώρα ο Βιολογικός Καθαρισμός, λόγω της οξύτητας των λυμάτων, δεν μπορεί να απορροφήσει γρήγορα τις ποσότητες των δεξαμενών στην Αιγείρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr