background img
banner
banner

Εντυπωσίασε ο Χορευτικός με τις ενδυμασίες διαφόρων περιοχών

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Τιμώντας ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου , όσους αγωνίσθηκαν και για την δική μας ελευθερία, παρήλασε με 118 από τους χορευτές του, όλων των ηλικιών, την Κυριακή 25 Μαρτίου στο Αίγιο. Ο Χορευτικός έκανε την παρουσία του αισθητή, τόσο με το πλήθος των χορευτών που παρήλασαν όσο και με τις ενδυμασίες διαφόρων περιοχών. Προηγούντο όσα παιδιά φορούσαν φουστανέλα Β. Πελοποννήσου και ακολουθούσαν: Ηπειρώτικων χορών με Μπουραζάνα – μικροί με καθημερινή Β. Πελοποννήσου – παλαιοί χορευτές με ενδυμασία Αλμωπίας – νεαροί Θρακιώτες με Μεταξάδων, Νησιώτες με γιορτινή Αιγαίου, νεαροί Νησιώτες με καθημερινή Αιγαίου. Τα κορίτσια είχαν ενδυμασίες Καραγκούνας – Ορ. Κορινθίας – Μεταξάδων Έβρου – Δρυμού Θεσσαλονίκης – Κάτω Παναγιάς Μ.Ασίας – Αιγαίου – Θάσου και Τρίκκερι. Επιπλέον εντύπωση για μία ακόμα φορά έκανε ο συγχρονισμός, το παράστημα των παιδιών του χορευτικού.

Ο Όμιλος είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει επετειακά τραγούδια που θα χόρευαν νεαροί χορευτές του στα Ψηλαλώνια. Όμως η βροχή χάλασε τα σχέδια. Χόρεψαν μόνον Καλαματιανό και τσάμικο, χασάπικο με λόγια επαναστατικά και τον Θούριο του Ρήγα σε χασαπιά Μακεδονίας. Η βροχή όμως δυνάμωνε και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Στεριανό συγκρότημα στην Ροδοδάφνη

Το ίδιο απόγευμα πέντε ζευγάρια του τμήματος των Στεριανών χορών, προσκεκλημένα από τους οργανωτές εκδήλωσης στην Ροδοδάφνη, άνοιξαν το πρόγραμμα με Κλέφτικο – Περατιανό Φυσσούνι και Γιούργια. Χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς από τους παρισταμένους, ενώ στην συνέχεια πρόγραμμα παρουσίασαν χορευτικό από τον Άγ. Κωνσταντίνο, από τον Λόγγο και από τον Ελαιώνα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr