background img
banner
banner

Καθαρίζεται ο οικισμός σεισμοπλήκτων «Τριάντειο»

Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις και συναντήσεις του δημάρχου στην Αθήνα και ύστερα από την καταγραφή από δημοτικές υπηρεσίες, της κατάστασης που επικρατεί στον οικισμό, ήρθε η στιγμή που το Τριάντειο θα καθαριστεί από τα μη χρησιμοποιούμενα κοντέινερ, τα οποία αποτελούν εδώ και καιρό εστία μόλυνσης για την ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες Δευτέρα και με μέριμνα του δήμου γερανοί σήκωσαν περίπου τα μισά από τα κατεστραμμένα και καμένα κοντέινερ, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα…

Σημειώνεται ότι υπέρ του καθαρισμού του οικισμού από τα χαλασμένα κοντέινερ, έχουν ταχθεί και οι εναπομείναντες κάτοικοι, συμφωνώντας ότι εξαιτίας αυτών εδώ και χρόνια δημιουργούνταν μεγάλα προβλήματα. 23 χρόνια από τότε που εξ ανάγκης δημιουργήθηκε ο οικισμός για να στεγάσει σεισμόπληκτες οικογένειες, η δημοτική αρχή προχωρά δραστικά στον… εξανθρωπισμό του, ικανοποιώντας το αίτημα τόσο όσων διαμένουν εκεί όσο και γενικότερα της περιοχής.

Συνολικά θα φύγουν 20 κοντέινερ

Έτσι, μετά την προ μηνών λεπτομερή καταγραφή των κατάλληλων, των χρησιμοποποιούμενων νομίμως ως στέγη, των παρανόμως κατειλημμένων και των άδειων κοντέινερ, ο δήμος, με δικά του έξοδα, προχωρά στην απαλλαγή του χώρου από τα περιττά, ανάμεσα στα οποία είχε ξεσπάσει και η μεγάλη φωτιά του περασμένου καλοκαιριού. ΄΄Δρομολογείται από την δημοτική αρχή η επίλυση ενός σοβαρού και χρόνιου θέματος για την περιοχή. Μετά την αυτοψία και καταγραφή που έκαναν οι υπηρεσίες μας, τους υπαλλήλους των οποίων οφείλω να ευχαριστήσω, προχωράμε στην απομάκρυνση των κατεστραμμένων και καμένων κοντέινερ και ελπίζουμε σταδιακά το κράτος και η πολιτεία να μεριμνήσουν και για τους κατοικούντες εκεί΄΄ επισήμανε στο Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολεοδομίας Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος ήταν παρών χθες πρώτη μέρας της επιχείρησης απομάκρυνσης των κατεστραμμένων κοντέινερ.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία μόνο απλή δεν είναι, αφού για την μετακίνηση των κοντέινερ τα οποία είχαν… ριζώσει εκεί 23 χρόνια, χρειάζονται μεγάλοι γερανοί. Συνολικά θα μετακινηθούν περί τα 20 κοντέινερ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr