background img
banner
banner

Έστειλαν μήνυμα στο πλαίσιο της «Πανεθνικής Ημέρας Δράσης»

ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μία πορεία πραγματοποιήθηκαν  χθες το πρωί στο Αίγιο από συλλόγους, κοινωνικούς φορείς, εργαζόμενους και επαγγελματίες, στο πλαίσιο της «Πανεθνικής Ημέρας Δράσης» αλλά και της 24ωρης απεργίας των συνδικάτων. Όσο κι αν τα όσα ειπώθηκαν είχαν ξεχωριστή βαρύτητα, η συμμετοχή ήταν μάλλον δυσανάλογη της σοβαρότητας της κατάστασης και της δυσμενούς θέσης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία.

Στην πλατεία Αγ. Λαύρας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου στο πλαίσιο της «Πανεθνικής Ημέρας Δράσης», της νέας μορφής διαμαρτυρίας που καθιερώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η οποία περιλάμβανε 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος με εκπροσώπους τους εκτός από το Εργατικό Κέντρο, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο ΕΑΣ, Σωματείο Επισιτισμού Επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων «Καλλιμάνης», «Αχαϊκά Πλαστικά», «3Ε», ΔΕΥΑΑ, του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος – Παραρτήματος Αιγίου και της Ένωσης Χειριστών Περιφέρειας Αιγιαλείας.

Την συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, με δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της κινητοποίησης για μια Ελλάδα χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων, για μία Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Την συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.

Κάλεσμα για διαρκή αγώνα από τα σωματεία του ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα, στην Τρίγωνη Πλατεία συγκεντρώθηκαν τα σωματεία που συντάσσονται με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλώντας σε διαρκή αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση με τα μνημόνια υπό την επιτήρηση της Ε.Ε. Τόνισαν ακόμη πως ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης αναφερόμενος στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται ο μικρομεσαίος αγρότης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτης Ρεκούτης, καθώς και ο ταμίας του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Βαγγέλης Νταβαντζής.

Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι, γυναίκες μέσω της Ομάδας Γυναικών Αιγίου- μέλος της Ο.Γ.Σ. καθώς και συνταξιούχοι – μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου όπου οι συγκεντρωμένοι, με πανό στα χέρια φώναξαν συνθήματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr