background img
banner
banner

Ενέργειες για πιστοποίηση ευρωπαϊκού επίπεδου στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.!

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Βήματα… εμπρός μέσα από τα οποία θα γίνει εφικτός ο στόχος της αναβάθμισης παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες της περιοχής ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστεί το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους, πραγματοποιεί το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας ΑμεΑ Αιγίου. Η αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται στο Κέντρο, είναι δεδομένη από την τοπική κοινωνία και ίσως και σε πανελλήνιο επίπεδο. Το νέο Δ.Σ. του Ειδικού Κέντρου όμως, κινεί τις διαδικασίες και για αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω ένταξής του στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την αποκατάσταση (EPR)!
Το νέο Δ.Σ. προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν στον Σύλλογο πριν από περίπου δέκα ημέρες και δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο πέραν ενός προσώπου. Η συγκρότηση σε Σώμα έγινε προχθές το βράδυ και έχει ως εξής: Πρόεδρος επανεξελέγη ο Θεόδωρος Στεφανίδης, αντιπρόεδρος η Βασιλική Σακελλαρίου, γεν. γραμματέας η Βασιλική Κούσκουρη, ταμίας ο Ιωάννης Παναγόπουλος και μέλη οι Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Σπυρίδων Χατζής και Γεώργιος Γκιώνης.

Καθοριστικό αυτό το διάστημα για το «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.»

Είχε προηγηθεί η γενική συνέλευση του Συλλόγου εκεί όπου έγινε απολογισμός της τριετίας που πέρασε προς τους γονείς των εκπαιδευόμενων του Κέντρου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, με ιδιαίτερη αναφορά, όπως ήταν αναμενόμενο, στο μεγάλο έργο της ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο οικόπεδο που έχει περιέλθει στην κατοχή του, επί της οδού Κλεισούρας στο Αίγιο για το οποίο –ως γνωστόν – έχει ήδη εκδοθεί οικοδομική άδεια. Μάλιστα, έγιναν γνωστοί από την απερχόμενη διοίκηση οι λόγοι που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, με τους διοικούντες του Ειδικού Κέντρου να προσδοκούν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο έργο της δημιουργίας του νέου Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας αλλά και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί. Ως προς αυτό, το επόμενο διάστημα αναμένεται καθοριστικό, αφού σε περίπτωση χρηματοδότησης, το έργο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα!
Υπενθυμίζεται ότι και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανακοινωθεί ότι για την ενίσχυση κοινωνικών υποδομών σε όλη την Δυτική Ελλάδα, θα διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ, 5 εκατ. ευρώ.

Θα ανοιχθούν νέοι ορίζοντες…

Ένα ακόμη θέμα για το οποίο έγινε ενημέρωση στην γενική συνέλευση, είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την πιστοποίηση του Ειδικού Κέντρου, κάτι που, εάν επιτευχθεί, θα το καταστήσει το δεύτερο Κέντρο στην Ελλάδα, μετά την αντίστοιχη μονάδα με την επωνυμία «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, που θα έχει πιστοποιηθεί και αναγνωριστεί με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, γεγονός που μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου κ. Στεφανίδης, ΄΄η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Αποκατάσταση (EPR) είναι ένα δίκτυο από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης σε άτομα με αναπηρίες και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Οι φορείς που είναι μέλη της EPR, διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επανένταξης, κοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης, όπως είναι το Εργαστήριο «Αγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να εντάξουμε και το δικό μας Κέντρο σε αυτή την πλατφόρμα΄΄.

Έτσι, το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου, στα πλαίσια των ενεργειών του για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τα άτομα με αναπηρίες, βρίσκεται στην φάση συγκέντρωσης δικαιολογητικών ώστε να ενταχθεί στην πλατφόρμα, ενώ την προσεχή Δευτέρα αναμένεται επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Κέντρο, ώστε να διαπιστώσει πώς λειτουργούν οι δομές του, δεδομένου ότι ο σωστός προγραμματισμός και η οργάνωσή τους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ένταξης.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr