background img
banner
banner

Πρόβα για απλή αναλογική

ΑΠΟΣΥΡΕΙ “ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ” ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 20 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας,  με κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη την εκλογή πρόεδρου για το Δ.Σ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., μετά την παραίτηση της Μαρίας Τσουκαλά, αλλά και την εκλογή του προέδρου στο Δ.Σ.  της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής,  μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μαρινόπουλου που αναβαθμίστηκε σε αντιδήμαρχο.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος του Δ.Σ Αιγιαλείας, Δημήτρης Μπούνιας αναγκάστηκε δύο φορές να αναβάλει έκτακτο συμβούλιο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου γιατί δεν υπήρξε απαρτία.

Την Παρασκευή πήγαν 9 σύμβουλοι και ο δήμαρχος, από τους 33 που διαθέτει το Σώμα και τη Δευτέρα μόλις 5,  με το δήμαρχο να περιμένει τηλέφωνο για να πάει.  Αυτή η απαράδεκτη εικόνα σχολιάστηκε αρνητικά από τη Δημήτρη Μπούνια, ο οποίος καταφέρθηκε με σκληρό τρόπο για όσους δεν έρχονταν χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος. Μάλιστα απείλησε με εφαρμογή του κανονισμού για διαγραφή όσων λείπουν σε 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως  σοβαρά στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας, που έχει 18 συμβούλους, αλλά οι 9 από ότι φαίνεται δύσκολα θα πηγαίνουν από εδώ και στο εξής στα έκτακτα συμβούλια, διατρανώνοντας έτσι την αντίθεσή τους για τις αλλαγές που έκανε ο δήμαρχος στις θέσεις ευθύνης.

Προβληματισμός για την έλλειψη απαρτίας στα συμβούλια

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τους 8 συμβούλους της ομάδας του να μη γίνονται “δεκανίκια”  για να έχει απαρτία το συμβούλιο, έτσι κανένας δεν πήγε ούτε την Παρασκευή, ούτε τη Δευτέρα όπως και οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας που δεν έδωσαν  το “παρών”, εκτός από τον αρχηγό της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστο Λαϊνά.

Ο Θεοδωρακόπουλος όμως συγκάλεσε και σύσκεψη της ομάδας του το βράδυ της Δευτέρας στο Ναυταθλητικό Όμιλο, όπου ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πηγαίνει συντονισμένη στα συμβούλια. “Δεν μπορούμε να κάνουμε το κέφι της ομάδας του Καλογερόπουλου, που επί 3,5 χρόνια ήταν παρόντες σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και τώρα επειδή έχασαν τις θέσεις δεν πάνε στα συμβούλια. Εμείς δε θα γίνουμε δεκανίκια του Παναγόπουλου και δε θα προσφέρουμε απαρτία όταν αυτή δεν υπάρχει. Οι 20 σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το Δήμαρχο είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. ”

Ο Θεοδωρακόπουλος είχε πει προ διμήνου, όταν τα σύννεφα στον ορίζοντα είχαν αρχίσει να μαζεύονται για τον Παναγόπουλο, ότι “δε θα αφήσουμε το καράβι ακυβέρνητο” τώρα αλλάζει τη στρατηγική του, αφού πλέον διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία διαθέτει συμπαγής μόνο 9 συμβούλους, όσους δηλαδή και η δημοτική του ομάδα.

Ο Θεοδωρακόπουλος , όπως αναφέρει στην “Π” , διαπίστωσε πως κάποιοι σύμβουλοι του πήγαιναν στα έκτακτα συμβούλια μετά από παράκληση συμβούλων της πλειοψηφίας και έδιναν την απαρτία που χρειαζόταν για να πάρει σημαντικές  αποφάσεις η δημοτική αρχή.  “Ζήτησα πειθαρχία, και πλέον για τα προ ημερησίας θέματα η ομάδα θα δέχεται την εισήγησή  μου ” τόνισε  ο πρώην δήμαρχος που έχει σκοπό να πάει όπως όλα δείχνουν την παράταξη ενωμένη στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση της Δευτέρας ο Θεοδωρακόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει για να μη διαλυθεί η παράταξη του, όμως   θα στηρίξει όποιον  μέσα από την παράταξη  θέλει και μπορεί να ηγηθεί.

Έντονο παρασκήνιο για πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

Στο μέτωπο της δημοτικής αρχής τώρα, ο Θανάσης Παναγόπουλος που φαίνεται να ξεπερνάει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφού η μεταφορά στην Αιγείρα συνεχίζεται με την αποκομιδή από τις ορεινές κοινότητες της Αιγιάλειας, έχει νέο πονοκέφαλο με την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Για τα σοβαρά θέματα θα πρέπει να αναζητείται κάθε φορά η κοινή συνισταμένη ενώ πολύ δύσκολα θα περνάνε θέματα μέσα από έκτακτα συμβούλια.

Εντωμεταξύ υπάρχει έντονο παρασκήνιο για την εκλογή προέδρου στη ΔΗ.Κ.ΕΠ. Α. με κάποιους να βλέπουν κομματικά την υπόθεση, προσπαθώντας να αποσπάσουν για άλλη μια φορά τη στήριξη της αντιπολίτευσης με το Στάθη Θεοδωρακόπουλο να ξεκαθαρίζει πως τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο ίδιος.  Η καμπάνα βεβαίως χτύπησε και το βράδυ της Δευτέρας για το Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος δέχτηκε κριτική τόσο από τον Χρήστο Γούτο, όσο και από τον Φάνη Σπηλιόπουλο, για τις  πρωτοβουλίες  που πήρε το τελευταίο διάστημα στο όνομα της παράταξης και ιδιαίτερα στην περίπτωση της εκλογής Βαρδάκη, στην προεδρεία του Νομικού Προσώπου.  Ο Θανάσης Παναγόπουλος, που έχει τον τελευταίο λόγο, για τα πρόσωπα που θα προτείνει φαίνεται ότι έχει καταλήξει για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή αλλά για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν την απόφασή του.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr