background img
banner
banner

Αμάζευτα κλαδιά «έπνιξαν» πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ… ΕΔΕΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Όλο και πιο έντονες γίνονται οι διαμαρτυρίες πολιτών για την παραμονή κλαδιών και χόρτων πλάι σε κάδους απορριμμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα, εκτός από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και το κλείσιμο πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων, να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Μάλιστα, δεν είναι μόνο τα προάστια που παρατηρείται το φαινόμενο να παραμένουν κλαδιά και χόρτα στο πλάι του δρόμου. Ακόμη και κοντά στο κέντρο του Αιγίου, η κατάσταση σε πολλά σημεία είναι αφόρητη καθώς, επειδή τα κλαδιά παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο, δημιουργείται εστία μόλυνσης γύρω από αυτά. Όπως μετέφεραν πολίτες στo Protionline.gr, έχουν επικοινωνήσει με τον δήμο, έχουν ειδοποιήσει για τα σημεία που επιβαρύνονται, όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Ξέμειναν… τα κομμένα χόρτα στο «Μπούφαλο»

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν στo Protionline.gr  κάτοικοι της περιοχής «Μπούφαλο» για την κατάσταση που επικρατεί στα γνωστά «Πευκάκια» πίσω από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αιγίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το μοναδικού φυσικού κάλλους σημείο αυτό του Αιγίου, κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή και ειδικά με τους δυνατούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, θεωρούν πολύ πιθανή την πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου προχώρησε στον καθαρισμό της περιοχής, κόβοντας τα χόρτα στα «Πευκάκια», όμως οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να καθαρίσουν το σημείο από τα χόρτα. Έτσι, σε διάφορα σημεία βρίσκονται συγκεντρωμένα χόρτα τα οποία μάλιστα έχουν ξεραθεί, γεγονός που καθιστά την παραμονή τους εκεί ακόμη πιο επικίνδυνη. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι κάτοικοι στην στo Protionline.gr, τα κομμένα χόρτα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία, εδώ και τρεις εβδομάδες…

Πρόσληψη 13 ατόμων στην Καθαριότητα

Από πλευράς δήμου πάντως, ξεκαθαρίζεται ότι το όλο πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, με την αρμόδια υπηρεσία να λειτουργεί με… δεμένα χέρια. Τονίζεται ακόμη ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες του δήμου στον τομέα της καθαριότητας συνεχίζουν να υφίστανται και μετά την λήξη της έκτακτης ανάγκης και έχουν αυξηθεί λόγω και της θερινής περιόδου, λόγω και της αύξησης του πληθυσμού εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Εκτιμάται πάντως ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί έστω και μερική λύση, δεδομένου ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα αυτές τις μέρες οι 13 συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Μάλιστα, ο δήμος Αιγιαλείας με σχετικό αίτημά του είχε ζητήσει να του εγκριθούν τουλάχιστον 22 θέσεις για την καθαριότητα, ωστόσο εγκρίθηκαν 13.
Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους νέους συμβασιούχους εμφανίστηκαν την Παρασκευή στην υπηρεσία και οι υπόλοιποι αναμένονται εντός των ημερών, δεδομένου ότι ο νόμος δεν τους επιβάλει να προσέλθουν πριν ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες των προσλήψεών τους. Πρόκειται για εννέα άτομα ΥΕ και τέσσερα ΔΕ με την μεν πρώτη κατηγορία να αφορά εργάτες καθαριότητας και την δεύτερη οδηγούς αυτοκινήτων καθαριότητας (απορριμματοφόρων).
Οι συμβάσεις τους είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για την χρονική διάρκεια όχι πέραν των οκτώ μηνών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr