background img
banner
banner

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Αιγείρα | ΦΩΤΟ

ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου, η Αιγείρα και πλήθος πιστών βρέθηκε από το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, για να παρακολουθήσει  τη Θεία Λειτουργία αλλά και να ακούσει τον πανηγυρικό λόγο που κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ιερέας της τοπικής εκκλησίας, π. Χαράλαμπος Καρούζος παρέθεσε γεύμα στο χώρο συνεστιάσεων του ναού, πρώτα όμως είχε καλά λόγια να πει για κάθε έναν ξεχωριστά από τους προσκεκλημένους που παρακάθισαν στην όμορφη γιορτή.

Παρόντες το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Αιγείρα ήταν ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας, η Πολιτικός Μηχανικός και πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο πρόεδρος του Κραθίου Δημήτρης Δημητρίου, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώτα Γκρέμου και φυσικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ηλίας Σταθακόπουλος.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμβροσίου. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού σχηματίστηκε   λιτανευτική πομπή όπου με τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας “Ιωάννης Κοκονέτσης” και της Φιλαρμονικής Ακρατάς, παρουσία του αντιδημάρχου Αν. Αιγιάλειας Γιώργου Γιοβά και πλήθους προσκυνητών λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Παντελεήμονα.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr