background img
banner
banner

Πρόσκληση από παντού για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Καλά κρατούν οι χοροί και οι δραστηριότητες για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου και το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, με κυρίαρχο γεγονός το ταξίδι του Χορευτικού Εργαστηρίου στη Δράμα. Στις 20-22 Ιουλίου χορευτές-τριες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα βρεθούν στην Ανατολική Μακεδονία συμμετέχοντας σε χορευτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που θα γίνουν στη Δράμα και στην Προσοτσάνη, μετά από πρόσκληση τοπικού χορευτικού συλλόγου. Στη Δράμα, δύο τμήματα ενηλίκων θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες με αντίστοιχες φορεσιές ενώ επιπλέον θα πάρουν μέρος και σε τοπικές γιορτές.

Παράλληλα το Χ.Ε.Α. θα συμμετάσχει, για μια ακόμα φορά, στο συναπάντημα χορευτικών συλλόγων της Αιγιάλειας που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια της Νάξου. Στις 20 Ιουλίου ένα παιδικό τμήμα του Χ.Ε.Α. θα συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που γίνεται στην Ελίκη, παρουσιάζοντας χορούς της Εύβοιας (από Κύμη και Κάρυστο).

Επιπλέον, τις προηγούμενες μέρες δύο τμήματα ενηλίκων χορευτών παρουσίασαν μια θεματική παράσταση για την ελιά και το λάδι στην «γιορτή πολιτισμού, ελιάς και λαδιού 2018» στην παραλία Ελαιώνα ενώ δύο ακόμα τμήματα συμμετείχαν στην τοπική γιορτή στο Γκραίκα με χορούς από την Πελοπόννησο και τη Θράκη. Όλα αυτά ήρθαν σε συνέχεια της ιδιαίτερα πετυχημένης εκδήλωσης-παράστασης «χοροί της στεριάς και της θάλασσας» που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου στα Ψηλαλώνια με τη συμμετοχή τεσσάρων παιδικών τμημάτων και πέντε τμημάτων ενηλίκων από το σύνολο των χορευτών-τριών του συλλόγου. Όλες οι εκδηλώσεις και παραστάσεις εντάσσονται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων του Χορευτικού Εργαστηρίου με επιλεκτικά κριτήρια και συνεργασίες για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος, παρουσίασης της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο αλλά και ευχαρίστησης των χορευτών-τριών.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής συζητούν διάφορες προσκλήσεις που έχουν φτάσει στο Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου για συμμετοχή –τον Αύγουστο- σε φεστιβάλ χορού και διάφορες εκδηλώσεις ωστόσο ελάχιστες από αυτές θα γίνουν δεκτές λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr