background img
banner
banner

Θετική αξιολόγηση στην πρόταση της ανάπλασης των πλατειών του Αιγίου

ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΕΚΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Αξιολογήθηκε και η δεύτερη φάση αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θετικό πρόσημο για το σύνολο των έργων που υπεβλήθησαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης και η αξιολόγηση έχει ήδη σταλεί στους Δήμους ξεκινώντας έτσι το 10ήμερο των ενστάσεων που απαιτείται να τηρηθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ανάμεσα στα εγκεκριμένα έργα και η πρόταση του δήμου Αιγιαλείας για το εμπορικό κέντρο Αιγίου που αφορά την ανάπλαση των πλατειών Αγ. Λαύρας και Βάλφουρ και τις περιμετρικές οδούς αυτών.

Πρόκειται για 12 νέα έργα, προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» και αποτελούν τη συνέχεια της πρώτης φάσης που έχουν ήδη ενταχθεί, το Φεβρουάριο του 2018, 10 έργα προϋπολογισμού περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της δαπάνης για το έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Αιγίου, ανέρχεται σε 3.215.815,25 ευρώ και είναι το υψηλότερο σε κόστος έργο που εγκρίνεται σε αυτή τη φάση.

Απ. Κατσιφάρας: ΄΄Προτεραιότητα γιατί αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών΄΄

΄΄Τα προγράμματα που αφορούν τις αστικές αναπλάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επειδή αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Έτσι, με τη συνεργασία των Δήμων, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από το 2014΄΄, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι, ΄΄θα προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα και για άλλα έργα αντίστοιχα, διότι στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, το ΕΣΠΑ αποτελεί την μόνη πηγή χρηματοδότησης για τα έργα σε Δήμους΄΄. Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Αιγιαλείας βρίσκονται σε αναζήτηση κονδυλίων για την συνέχιση του έργου της ανάπλασης και στην οδό Μητροπόλεως, με την μελέτη ήδη να υπάρχει και γι’ αυτό το τμήμα του δρόμου.

΄΄Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις για Πάτρα και Αγρίνιο, Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις για Πύργο – Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία και για Μεσολόγγι – Αιτωλικό, καθώς και Αστικές Αναπλάσεις για κάθε Δήμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελούν το ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή μας, που πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού σχεδιάσαμε με τους Δήμους μας και περνάμε στη φάση υλοποίησης του συνόλου του σχεδίου΄΄τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα

Τα έργα που αξιολογήθηκαν και αναμένεται η ένταξή τους, αφού περάσει το 10ήμερο των ενστάσεων, είναι: Ανάπλαση – Διαμόρφωση Ιστορικού Κέντρου Χαλανδρίτσας –Τμήμα 2: Ενότητα Αγ. Αθανασίου, Δήμος Ερυμάνθου 1.113.244,06 ευρώ, Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βαλφούρ και περιμετρικές οδοί, Δήμος Αιγιαλείας, 3.215.815,25 ευρώ, Αναπλάσεις έδρας (Λεχαινά) και Ιστορικής έδρας (Βάρδα) του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, 1.780.000 ευρώ, Ανάπλαση Κεντρικής Οδού Αγίου Νικολάου Δ.Κ. Τραγανού, Δήμος Πηνειού, 1.477.900 ευρώ, Ανάπλαση εισόδου πόλης της ΔΕ Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (ΠΕΟ – Δημοτικό Γυμναστήριο), Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, 920.000 ευρώ, Ανάπλαση περιοχών οικισμού Βρανά, Δήμος Πηνειού, 1.009.890,43, Αστική ανάπλαση της πόλης της Παλαίρου (παλαιός τίτλος: Αντικατάσταση οδοστρώματος δρόμων Παλαίρου), Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, 696.000 ευρώ, Ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ. Χαραλάμπους, Μακεδονίας & Παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ. Τραγανού, Δήμος Πηνειού, 651.200 ευρώ, Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού, ανάδειξη ιστορικού κέντρου και αισθητική παρέμβαση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία (Α΄ φάση), Δήμος Ξηρομέρου, 1.368.400 ευρώ, Παρεμβάσεις αστικής αναβάθμισης σε επιλεγμένα σημεία της Τοπικής Κοινότητας Θέρμου, Δήμου Θέρμου, Δήμος Αγρινίου, 590.000 ευρώ, Ανάπλαση πλατείας Κλειτορίας, Δήμος Καλαβρύτων 661.417,59 ευρώ, Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Καλλιθέας και Μυρωνίων, Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, 535.000 ευρώ.

Ικανοποίηση στο δήμο Αιγιαλείας

Ευχαριστημένος με την θετική εξέλιξη εμφανίστηκε στους συνεργάτες του χθες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Ευχαριστημένη βεβαίως και η αντιδήμαρχος Έργων, Βάσω Ψυχράμη, που είχε επωμισθεί όλο το βάρος της διαδικασίας. Η κ. Ψυχράμη έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία, με την ευχή να συνεχιστεί και σε άλλους τομείς.

“Δουλέψαμε πολύ το τελευταίο διάστημα, ώστε να προλάβουμε τις προθεσμίες και να παρουσιαστεί μια άρτια προς αξιολόγηση μελέτη. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε”, δήλωσε στo “protionline.gr” η κ. Ψυχράμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση για την ανάπλαση των δύο πλατειών, Αγίας Λαύρας και Τρίγωνης στο Αίγιο, ήρθε δεύτερη στην αξιολόγηση με βαθμολογία 12,8, πρώτη ήταν η πρόταση του Ερυμάνθου με 12,9.

Τώρα θα πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας για την αποδοχή της πίστωσης και αμέσως η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να προχωρήσει σε δημοπράτηση του έργου.

Εγκρίθηκε η ασφαλτόστρωση δρόμων του Αιγίου

Τα χαρμόσυνα νέα όμως για τη δημοτική αρχή, δεν σταματούν εδώ αφού χθες πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο προσυμβατικός έλεγχος για τη μεγάλη εργολαβία προϋπολογισμού 800.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση οδών της πόλης του Αιγίου.

Ανάδοχος είναι η κατασκευαστική AXON που έδωσε έκπτωση 66% και τώρα πλέον ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr