background img
banner
banner

Δυσλειτουργία στον πρωινό κορμό, υποστελέχωση των ολοήμερων…

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με ικανοποιητική συμμετοχή και αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, για άλλη μία χρονιά, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αιγιάλειας, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τα κενά σε ειδικότητες που – όπως τονίζεται από τον Σύλλογο – έχουν σαν αποτέλεσμα: α)τη δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων στον πρωινό κορμό και β) την υποστελέχωση των ολοήμερων τμημάτων στα σχολεία της Αιγιάλειας, με ευθύνη της διοίκησης της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας. ΄΄Η παράταση της κατάστασης αυτής, με κάποια ολοήμερα τμήματα να μη λειτουργούν καθόλου ή να υπολειτουργούν, δημιουργεί προβλήματα στον προγραμματισμό των οικογενειών των μαθητών, επιφέρει συνεχή παράπονα και όταν έρθει η ώρα να αποκατασταθεί το πρόβλημα φοβούμαστε ότι οι γονείς θα έχουν βρει άλλη λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους με αποτέλεσμα να πληγεί το Ολοήμερο σχολείο από τη μείωση φοιτούντων μαθητών΄΄, επισημαίνεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας ζητούν την άμεση στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης στην Ανατολική Αιγιάλεια για την κατάλληλη εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την ισορροπία στη λειτουργία των γενικών τάξεων.

Σχετικά με τη συζήτηση για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού, από πλευράς Συλλόγου τονίζεται ότι ΄΄καλό είναι να περιμένουμε αποφάσεις δεύτερου βαθμού και εφόσον βεβαιωθούμε από τη Νομική Σύμβουλο της Ομοσπονδίας για τη δυνατότητα προσφυγής, ως Σύλλογος θα το πράξουμε. Οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί ωστόσο να προσφύγει ως μονάδα έχει τη δυνατότητα΄΄.

Η πρόεδρος θα μεταφέρει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών τής Αιγιάλειας

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, δια της Προέδρου Αθηνάς Σκανδάμη, θα δώσει το «παρών» στην Ολομέλεια Προέδρων της 20ής Οκτωβρίου, στην Αθήνα. Στα πλαίσια της παρουσίας του Συλλόγου εκεί και μετά από συζήτηση με τα μέλη του που παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση, αποδελτίωσαν τα θέματα που ετέθησαν έτσι ώστε να διαμορφωθεί το διεκδικητικό πλαίσιο ως εξής:  Μαζικοί και άμεσοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών συναδέλφων και άρση της ομηρίας τόσων χρόνων. Στήριξη της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και επίλυση των κτηριακών προβλημάτων των Νηπιαγωγείων. Μείωση του αριθμού μαθητών σε αναλογία 1:20 δεδομένων των ολοένα αυξανόμενων μαθησιακών δυσκολιών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Επιχορήγηση των νέων θεσμών όπως οι «Σχολικές Βιβλιοθήκες» άμεσα και συστηματικά, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή τους. Κατάργηση της απόφασης για απαγόρευση τρίτης θητείας σε θέση Διευθυντή στην ίδια σχολική μονάδα. Υποχρεωτική η τοποθέτηση εκπαιδευτικού Π.Ε. 70 στην ώρα προετοιμασίας στο Ολοήμερο. Στελέχωση των σχολικών μονάδων με Ψυχολόγους για την αντιμετώπιση προβλημάτων και συμπεριφορών στη σχολική κοινότητα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr