background img
banner
banner

Σε οκτώ με δέκα μήνες οι οριστικές αποφάσεις…

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ- ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΕΣ

Στην… τελική ευθεία για την έκδοση αποφάσεων προσδιορισμού των οριστικών τιμών αποζημιώσεων για απαλλοτριωμένες εκτάσεις κατά μήκος της νέας Εθνικής Οδού, βρίσκονται πλέον οι ιδιοκτήτες καθώς χθες συζητήθηκαν οι αιτήσεις στο Εφετείο.
Μετά από εννέα χρόνια πρόκειται να δοθεί τέλος, με τους ιδιοκτήτες να αγωνιούν, φοβούμενοι ότι η απαξίωση των ακινήτων των τελευταίων χρόνων, θα έχει ως αποτέλεσμα τον προσδιορισμό χαμηλών τιμών που θα σημάνει απώλεια χιλιάδων ευρώ για τους ίδιους…

Όπως και να έχει, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σε διάστημα οκτώ έως δέκα μηνών, αν αναλογιστεί κανείς ότι για άλλες αιτήσεις που συζητήθηκαν τον προηγούμενο Ιανουάριο, οι αποφάσεις ακόμη δεν έχουν εκδοθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελών την απαλλοτρίωση, στην προκειμένη περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο, ήταν υποχρεωμένο από τον νόμο να προσφύγει στο Εφετείο για οριστική τιμή μονάδας.

Οι υποθέσεις που συζητήθηκαν στο Εφετείο αφορούν εκτάσεις που «κόπηκαν» για το έργο της Ολυμπίας οδού στην Δυτική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα σε Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, μέχρι και Καμάρες. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί για το 60% των περιουσιών τους με βάση τις προσωρινές τιμές που είχαν βγει το 2009 και πλέον αναμένεται να προσδιοριστούν οι οριστικές τιμές, βάσει των οποίων θα λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα που τους αναλογούν.

Ως προς την διαδικασία, γι΄ αυτές τις υποθέσεις που αφορούν 132 περιπτώσεις απαλλοτριώσεων και 164 αντίστοιχα, χθες έγιναν οι εκφωνήσεις όλων των ονομάτων, μέχρι την προσεχή Πέμπτη πρόκειται να κατατεθούν οι προτάσεις και μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα, προσθήκες και αντικρούσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr