background img
banner
banner

“ΜΠΡΟΣΤΑ” η νέα δημοτική παράταξη με Παπακωνσταντινόπουλο

Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Η επιστροφή του ιατρού Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου στη δημοτική πολιτική σκηνή, επικυρώθηκε  πρωί  της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το δήμο Αιγιαλείας στις εκλογές τον προσεχή Μάιο.

Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος, ανέβηκε στο βήμα ως επικεφαλής της νέας παράταξης, αποκάλυψε το όνομα αυτής και παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη αρχών της.
Μαχητική  – ΠΡΟοδευτική – Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.) θα ονομάζεται η νέα παράταξη, που βγαίνει πρώτη μπροστά στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές.
“Είμαστε υπέρμαχοι της απλής αναλογικής, αλλά όχι του νομοσχεδίου που την έφερε”, είπε ο Παπακωνσταντινόπουλος, εξηγώντας γιατί το προηγούμενο εκλογικό σύστημα έχει αποτύχει.

“Να σταματήσει η καλπονοθεία του παρελθόντος”

Μάλιστα, ονόμασε “καλπονοθεία”, αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν, όταν οι ψήφοι δεν αντιστοιχούσαν με τις έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. “Είχαν πλειοψηφία λόγω bonus, αλλά στο τέλος οι παρατάξεις που διοικούσαν το δήμο έγιναν φύλλο και φτερό”, συνέχισε ο επικεφαλής της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις που έχουν καταντήσει τους δήμους το μακρύ χέρι του κράτους, για την είσπραξη φόρων και τόνισε πως η υποψηφιότητά του, σκοπό έχει να αποκτήσει ο δήμος Αιγιάλειας το δημόσιο χαρακτήρα που του αρμόζει, μακριά απο επιχειρηματικά συμφέροντα και πρακτικές που τελικά υποβαθμίζουν τον κοινωνικό του χαρακτήρα, χωρίς να προσφέρουν στην ανάπτυξη.

Ακολούθως ο γιατρός, παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών της νέας παράταξης τα βασικά σημεία της οποίας είναι τα εξής:

“ ΣΗΜΕΡΑ με την διακήρυξη αυτή, ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ την θέλησή μας και την αγωνιστική μας διάθεση να δώσουμε τέλος σε αυτή την γκρίζα εποχή. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ την πολιτική – αυτοδιοικητική δύναμη που θα γυρίσει οριστικά σελίδα στα δημοτικά της Αιγιάλειας. Εμείς που αυθόρμητα δημιουργήσαμε την δημοτική αυτή παράταξη, είχαμε συμμετοχή και παρουσία στο συνδικαλιστικό, αγροτικό, αυτοδιοικητικό και οικολογικό κίνημα, αλλά και στα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκρουστήκαμε με το σύστημα και τις αντιλαϊκές επιλογές του, αλλά και σε τοπικό επίπεδο εναντιωθήκαμε στη διαπλοκή και στην κακοδιαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. ΑΦΗΝΟΥΜΕ πίσω το παλιό, το απαξιωμένο, το χθες, προχωράμε με φόντο τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στην δημιουργία κινήματος για την Τ.Α. που θα εδραιώσει έναν άλλο τρόπο άσκησης δημοτικής πολιτικής στον αντίποδα της φθαρμένης σημερινής.
Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με τις όποιες κυβερνητικές πολιτικές ελέγχου και χειραγώγησης της Τ.Α. , τις πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των λαϊκών, μικρομεσαίων, των αγροτικών στρωμάτων και των εργαζομένων. Έχουμε ως μόνιμο προσανατολισμό ένα δήμο όργανο διεκδίκησης κεντρικών πόρων για αναπτυξιακούς σκοπούς και έκφρασης των αγωνιστικών και λαϊκών αιτημάτων, στοχεύοντας σε μια Αιγιάλεια που αντιστέκεται και αγωνίζεται να επιβιώσει και να εξελιχτεί. ΘΕΛΟΥΜΕ ο δήμος μας να εκφράζει τα συμφέροντα του απλού δημότη που υποφέρει από την πολιτική των μνημονίων και να αγκαλιάζει τα κοινωνικά, αγροτικά, περιβαλλοντικά, φιλειρηνικά.”
Η νέα παράταξης όπως έγινε κατανοητό στην πολιτική εκδήλωση, γεννήθηκε για να προστατεύσει τα λαϊκά στρώματα και τους αδύναμους πολίτες της Αιγιάλειας, επιδιώκοντας να εκφράσει, μέσα από τη διεκδίκηση της δημαρχίας, μια πιο φιλολαϊκή πολιτική.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Αιγείρας, ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Γιώργος Περπής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σωτήρης Κιλιάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Αιγίου Αρίστος Σπυρόπουλος, ο πολιτευτής Αποστόλης Ανδρουτσόπουλος ενώ το συντονισμό είχε η εκπαιδευτικός Δώρα Μαστραπά.

Η νέα παράταξη με επικεφαλής τον ιατρό Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, στην  πρώτη της εμφάνιση, έβαλε ως πρώτο στόχο τη διεύρυνσή της. Έτσι συγκροτήθηκε επιτροπή για το σκοπό αυτό, από 18 μέλη που είναι τα εξής:
Ανδριοσόπουλος Νίκος: Αγρότης
Ανδρουτσόπουλος Αποστόλης: Μηχανικός
Βαρδάλος Φίλιππας: Ελεύθερος επαγγελματίας
Γκουλεμάνης Κωνσταντίνος: Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων
Κοίλιας Σωτήρης: Γιατρός Παθολόγος Μέλος ΔΣ ΙΣ Αιγίου
Λαπαναϊτης Θανάσης: Αγρότης
Λάφης Ντίνος: Γεωπόνος
Μαστραπά Θεοδώρα: Εκπαιδευτικός Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας
Μπαλής Σαράντης: Εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ‘ΙΡΙΔΑ’
Οικονόμου Τριαντάφυλλος: Χημικός Μηχανικός
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία: Γεωπόνος Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων
Παναγόπουλος Βασίλης: Μαθηματικός-Αγρότης
Περπής Γιώργος: πρώην Δήμαρχος Αιγίου
Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος: Φυσικός-Συγγραφέας-Αγρότης
Τσάμης Παναγιώτης: Δημοτικός Υπάλληλος, πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας
Τσεκούρας Γιώργος: Ελεύθερος επαγγελματίας
Σπυρόπουλος Λάμπης: Συνταξιούχος
Φιλιππόπουλος Νίκος: Αγρότης

Η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου

Ιδιαίτερη ήταν η παρέμβαση του πρώην δημάρχου Αιγίου Γιώργου Περπή, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο για την πρωτοβουλία και τις θέσεις που εκφράζει, εξήγησε πως η νέα παράταξη γεννήθηκε για να σταματήσει το αλισβερίσι προσώπων που έχουν αυτοσκοπό την εξουσία και πάνε από τη μία παράταξη στην άλλη, ξεπουλώντας αρχές και ιδέες.
Θυμίζουμε ότι οι δύο άντρες, είχαν βρεθεί στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο την περίοδο 2003-2006, ως επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, της Ενωτικής Δημοτικής Πρωτοβουλίας (ΕΔΗΠ) ο Περπής και της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αιγίου (ΔΑΚΑ) ο Παπακωνσταντινόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr