background img
banner
banner

Μηδενική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για υπηρεσίες και προμήθειες

ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Β. ΨΥΧΡΑΜΗ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αιγιαλείας για την νέα χρονιά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αίσθηση και προβληματισμό, ωστόσο, προκάλεσε η τοποθέτηση της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βάσως Ψυχράμη, σχετικά με την μηδενική πρόβλεψη χρηματοδότησης μέσω αυτού, για την Τεχνική Υπηρεσία, σε σημείο που κάνει την αντιδήμαρχο να φοβάται αναίρεση της Υπηρεσίας!

Η αντιδήμαρχος τεχνικού τομέα, αν και ψήφισε τον προϋπολογισμό, έκανε λόγο για οικονομική δυστοκία στο δήμο ως προς τις απαιτούμενες δαπάνες, λέγοντας ότι ψηφίζει στενάχωρα, αφού «αίρεται η Τεχνική Υπηρεσία, μη υπαρχόντων χρημάτων για παροχή υπηρεσιών και προμήθειες οικοδομικών υλικών γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν απαραίτητα έργα όπως ηλεκτροφωτισμός, οδοποιία κ.ά.».

“Καμπανάκι” από Ψυχράμη στο Δ.Σ.

Όπως μετέφερε στο Protinline.gr  ερωτηθείσα σχετικά, ΄΄η τοποθέτησή μου στο Συμβούλιο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Όφειλα να καταστήσω γνωστή στο Σώμα την κατάσταση που επικρατεί, διότι από την στιγμή που στον προϋπολογισμό του 2019 δεν υπάρχει ποσό για την Τεχνική Υπηρεσία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μελετών, την στιγμή που δεν ξέρουμε καν τι χρήματα θα διατεθούν΄΄. ΄΄Ευελπιστούμε σε αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Για ένα πεντάμηνο ακόμη περίπου, έχουμε τις συμβάσεις του 2018 που θα μας κρατήσουν. Από εκεί και πέρα όμως τι γίνεται; Τι θα παραδώσουμε στον επόμενο δήμαρχο και πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αναγκαιότητα εκτέλεσης τέτοιων έργων΄΄, πρόσθεσε ακόμη.
Σημειώνεται ότι η αντιδήμαρχος έχει την διαβεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας ότι με τις συμβάσεις που θα γίνουν θα περισσέψουν χρήματα από τις εκπτώσεις και θα γίνει εξορθολογισμός για την παροχή υπηρεσιών και τις προμήθειες, ωστόσο τονίζει πως στο πεντάμηνο το πρόβλημα πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί.
Η Τεχνική Υπηρεσία οφείλει να τρέξει συμβάσεις του ’18, 140.000 ευρώ για τα οικοδομικά υλικά, 200.000 για έτοιμο σκυρόδεμα, 60.000 ευρώ για σήμανση για δύο χρόνια (2017-2018), 60.000 για ασφαλτόμειγμα, 24.800 ευρώ για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, 20.000 ανά δημοτική ενότητα για μεταλλικές κατασκευές κ.λπ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr