background img
banner
banner

Αντιδρούν στον… εμπαιγμό των ονείρων τους

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν καταθέτουν τα όπλα οι εκπαιδευτικοί σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, που σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του κλάδου, ανακυκλώνει την ανεργία και παίζει με τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων αναπληρωτών και αδιόριστων νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών, ενώ ταυτόχρονα, δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων. Η συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην απεργία της προηγούμενης Παρασκευής, σε επίπεδο Αχαΐας έφτασε το 11,66%, ενώ παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί της περιοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Για χθες η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία ενώ η ΕΛΜΕ κι η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας από τις 11-2μ.μ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, αντιδρώντας στην αδιοριστία των αναπληρωτών και με γνώμονα το δίκαιο και το ορθό, έχει καταθέσει εγγράφως και κατ’ επανάληψη τις θέσεις του στη ΔΟΕ για διορισμούς με βάση το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Την Παρασκευή, στην Αιγιάλεια, εκτός από τους αναπληρωτές που απήργησαν στο σύνολό τους, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μόνιμοι. Μάλιστα, υπήρξαν σχολεία που δεν λειτούργησαν όπως είναι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου.

Καταγγέλλουν επίθεση στο σύνολο της Εκπαίδευσης

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν και χθες στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Η επίθεση αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης. Η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η επίθεση στην ειδική αγωγή, το ν/σ για το Νέο Λύκειο, η αντιδραστική αναδιάρθρωση στην Γ’ βάθμια μας καλούν να δώσουμε από κοινού ανυποχώρητο αγώνα για τα χρόνια δουλειάς και σπουδών μας, για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, για τις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών». Το μέγα αίτημα των εκπαιδευτικών είναι ο διορισμός με σταθερή εργασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που περιφέρονται πεινασμένοι, χωρίς καμιά ασφάλεια κάθε χρόνο, από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο. Πολύ περισσότερο που αυτοί οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν και εντελώς στο δρόμο, εξαιτίας του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ψηφίσει στην Βουλή και του τρόπου που προβλέπονται απ’ αυτό οι νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, από τους οποίους, σχεδόν, αποκλείονται οι σημερινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών, προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.). Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Στο πλευρό των αναπληρωτών  τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

΄΄Ο Σύλλογός μας, επανειλημμένως έχει εκφράσει το αίτημα οι διορισμοί να γίνονται με βάση τον βαθμό του βασικού πτυχίου και την προϋπηρεσία και όχι τα μεταπτυχιακά, διότι δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν… φάει τις άκρες της χώρας χρόνια τώρα, έχουν δίκιο και δικαιούνται διορισμού΄΄, επισήμανε στην «Π» η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, η οποία εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη της για τον βίαιο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις εκπαιδευτικοί την περασμένη Παρασκευή, όταν θέλησαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αλλά και χθες κατά την διάρκεια της πορείας. ΄΄Είναι απαράδεκτο να φέρονται έτσι προς τους συγκεντρωμένους. Γνωρίζουμε πως κάποιοι δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, ωστόσο, τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν, πόσο μάλλον στους εκπαιδευτικούς που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Σκανδάμη.

Το 1/10 οι αναπληρωτές στην Αιγιάλεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής εκεί όπου μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το αίτημα της παράταξης «Παρεμβάσεις» για δρομολόγηση μίνι μπας ώστε να μετέβαιναν μαζικά χθες στην Αθήνα οι αναπληρωτές, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε αφού εξετάστηκαν οι αντικειμενικές συνθήκες. Στην Αιγιάλεια, υπηρετούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 450 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων 45 αναπληρωτές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr