background img
banner
banner

Εξαφανίστηκαν τα τασάκια…

ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Με την διάταξη που προβλέπει εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχουν συμμορφωθεί, όπως φαίνεται, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της περιοχής. Και πώς να μην γίνει αυτό αφού οι καθημερινοί έλεγχοι από ελεγκτικά κλιμάκια, τις τελευταίες ημέρες, δεν τους αφήνει άλλα περιθώρια…

Τα τασάκια εξαφανίστηκαν από τα τραπέζια και οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων έχουν γεμίσει καπνιστές που σε πολλές περιπτώσεις αψηφούν το κρύο και τη βροχή για να απολαύσουν το τσιγάρο τους. Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι μη καπνιστές, με τους καταστηματάρχες πάντως να έρχονται ξανά σε δύσκολη θέση, αφού καλούνται να επιβάλλουν στους πελάτες τους τα νέα… ήθη κι έθιμα.

Τις πρώτες μέρες εφαρμογής της διάταξης πάντως, οι έλεγχοι γίνονταν σε καθημερινή βάση. Οι ελεγκτές των υγειονομικών υπηρεσιών παρουσιάζονταν ως πελάτες και ζητούσαν τασάκι. Όταν οι σερβιτόροι τους το αρνούνταν, επέμεναν ζητώντας ένα χάρτινο ποτήρι για να το χρησιμοποιήσουν ως τασάκι, δηλώνοντας σε συναινετικό ύφος ότι δεν θα φαίνεται κ.λπ. Όσοι… υπέκυψαν όμως, και δεν ήταν λίγοι, δέχθηκαν τις συνέπειες, με την επιβολή προστίμων, αρκετά υψηλών για τα δεδομένα της εποχής και τις οικονομικές υποχρεώσεις που τους βαραίνουν.

Από το Σαββατοκύριακο, στην περιοχή εφαρμόζεται ρητά ο νόμος και με λίγες εξαιρέσεις βραδινές ώρες, το κάπνισμα απαγορεύεται ρητά σε κλειστούς δημόσιους χώρους διασκέδασης.

Προειδοποίηση από τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατ. Αιγιάλειας

Από τον Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας εξεδόθη ανακοίνωση προς τα μέλη του, στην οποία τονίζονται τα εξής: ΄΄Αγαπητά μέλη, σας εφιστούμε την προσοχή στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου καθώς υπήρξαν ήδη κλιμάκια ελέγχου της εφαρμογής του στην περιοχή μας. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι ιδιαίτερα υψηλά!΄΄.
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι η διάρκεια εφαρμογής του μέτρου, αφού εδώ και μία δεκαετία… έρχεται και φεύγει, αφήνοντας την εντύπωση ότι εφαρμόζεται κατά καιρούς μόνο για εισπρακτικούς λόγους…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr