background img
banner
banner

Ο καθένας τον δικό του υποψήφιο δήμαρχο

ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΛΠΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΓΟΥΤΟ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΜΗ ΕΚΤΟΣ,  ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Οι διεργασίες συνεχίζονται στη δημοτική παράταξη “Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας” του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, η δημοτική ομάδα του οποίου συνήλθε στο γραφείο του, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “σε πλήρη σύνθεση”, σύμφωνα με πληροφορίες όμως της “Π” , δεν παραβρέθηκαν στη σύσκεψη δύο από τους οκτώ συμβούλους του Θεοδωρακόπουλου, ο Χρήστος Γούτος γιατί δεν καλέστηκε και ο Βασίλης Ανδρουτσόπουλος.

“Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, ενόψει των δημοτικών εκλογών, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της πορείας της με γνώμονα τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τη διεύρυνσή της μέσα στην κοινωνία.”, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, δεν ξεκαθαρίζει όμως ποιός θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας αφού οι ενδιαφερόμενοι να ηγηθούν πέραν του Γούτου, που αποκλείστηκε από τη σύσκεψη, είναι δύο, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις τονίζει ένας εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση (Σπηλιόπουλος, Κωνσταντίνου, Τριανταφυλλόπουλος, Φιλιππόπουλος, Τομαράς, Παναγιωτακόπουλος), αφού θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της και η πλευρά του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, με τον οποίο ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με σκοπό τη συνένωση δυνάμεων εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Υπήρξαν φωνές όμως, που ζήτησαν από τον Θεοδωρακόπουλο να συμμετέχει και ο Χρήστος Γούτος σε αυτή τη σύσκεψη, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αιγιαλείας και έχει προχωρήσει σε “επίθεση” φιλίας προς τον Θεοδωρακόπουλο, που όμως δε φαίνεται να ανταποκρίνεται, ψάχνοντας για άλλο πρόσωπο με σκοπό να κρατήσει τον έλεγχο της παράταξής.

Εν τω μεταξύ ο ιατρός Χρήστος Γούτος, έχοντας απορρίψει από νωρίς  όποιες συζητήσεις   με τον νυν δήμαρχο, έδειξε έτοιμος, ανακοίνωσε υποψηφιότητα και ετοιμάζεται για την πανηγυρική του πρώτη συγκέντρωση στελεχών και φίλων, όπου θα ανακοινώσει και επίσημα την ”Νέα και Σύγχρονη Αιγιάλεια”, την οποία οραματίζεται.

Χωρίζουν τα τσανάκια τους Θεοδωρακόπουλος – Γούτος

Ο Θεοδωρακόπουλος ξεκαθάρισε και χθες ότι ο Γούτος έχει φτιάξει δική του ομάδα και δεν τον συμπεριλαμβάνει στα σχέδιά του, με το γιατρό να απαντά ότι ” το γήρας δεν έρχεται μόνο του”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο τέως δήμαρχος κινήθηκε λανθασμένα.

Ο Γούτος τονίζει πως  ” ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος έχει επιλογή και αυτή είναι προφανής”. Μάλιστα, αναφέρεται  σε δηλώσεις του Θεοδωρακόπουλου σε τοπικά μέσα αλλά και στον ίδιο που έλεγαν πως δεν συνδιαλέγεται με τον Παναγόπουλο.  Ο Χρήστος Γούτος για τον νυν δήμαρχο θεωρεί ότι ”διέλυσε” την παράταξή του και τώρα προσπαθεί να “ακουμπήσει” στην παράταξη του Θεοδωρακόπουλου για να έχει επόμενη ημέρα στα δημοτικά. ”Είναι τραγική η εικόνα που  παρουσιάζει  σήμερα  η παράταξη της πλειοψηφίας”, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος  . Ο  Γούτος  έχει δεχτεί τα πυρά του Θανάση Παναγόπουλου το τελευταίο διάστημα και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού  πιστεύει ότι προσπαθεί να επηρεάσει τον Θεοδωρακόπουλο για  να μην  συστρατευτεί μαζί του  στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Το τρίπτυχο Γούτος-Θεοδωρακόπουλος-Παναγόπουλος  θα μας απασχολήσει πάντως το επόμενο διάστημα, αφού ο Γούτος είχε γίνει ”το μήλον της έριδος” στις εκλογές του 2014 όταν Παναγόπουλος και Θεοδωρακόπουλος ήταν αντίπαλοι. Ο Γούτος  διάλεξε τότε τον  Θεοδωρακόπουλο και θυμίζει πως ”αυτό ο Στάθης δεν πρέπει να το ξεχνά”. Όσο για τη συμπεριφορά του απέναντι στον Παναγόπουλο, έχει αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση, είτε διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία είτε όχι.

Το “μπαλάκι” σε  Παναγόπουλο- Ψυχράμη

Τώρα τη σκυτάλη μετά το Θεοδωρακόπουλο ετοιμάζεται να πάρει  ο Παναγόπουλος που αναμένεται να καλέσει τους εννέα  της δημοτικής του ομάδας (Ψυχράμη, Μπούνιας, Παπαγιαννακόπουλος, Παπαχριστοπούλου,  Βαρδάκης, Μαρινόπουλος,  Γιοβάς,  Κυριακόπουλος,  Χριστόπουλος),   για να πάρουν αποφάσεις για το πως θα προχωρήσει και εάν η συνένωση με την παράταξη του τέως δημάρχου.

Ο  δήμαρχος, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος εκ νέου, ξέρει  πως και η αναπληρώτριά του Βάσω Ψυχράμη ενδιαφέρεται να ηγηθεί ψηφοδελτίου. Με αυτό το δεδομένο και αν προχωρήσει ο σχεδιασμός Θεοδωρακόπουλου – Παναγόπουλου, ο δήμαρχος έχει δύο επιλογές, ή να ανακοινώσει ο ίδιος υποψηφιότητα ή να προτείνει σε όσους ενδιαφέρονται από την ομάδα του να ηγηθούν και να μπουν σε ψηφοφορία με τους ενδιαφερόμενους του τέως δημάρχου. Δηλαδή επτά σύμβουλοι του Στάθη, χωρίς το Γούτο που αποκλείστηκε, συν οι  εννέα του Θανάση, που όμως μπορεί να γίνουν έξι, αφού οι Ψυχράμη, Βαρδάκης, Μαρινόπουλος  δύσκολα θα δεχτούν αυτή τη διαδικασία. Η αντιδήμαρχος μάλιστα έχει αντιπροτείνει σε ενδεχόμενη ψηφοφορία,  να συμμετέχουν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που στηρίζουν τις δύο παρατάξεις , κάτι που έχει αρνηθεί ο Παναγόπουλος.

Στην παράταξη Θεοδωρακόπουλου θεωρούν ότι έχουν προβάδισμα και ότι ο κοινός υποψήφιος δήμαρχος θα προέλθει από τη δική τους ομάδα, αλλά και στην παράταξη Παναγόπουλου επίσης θεωρούν ότι η δική τους πρόταση συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες, όχι όμως με την Ψυχράμη προτεινόμενη, κάτι που απέκλεισε και ο Θεοδωρακόπουλος χθες το πρωί.

Οι εμπνευστές του σχεδίου θεωρούν ότι έχουν πάρει το δρόμο τους και τουλάχιστον 12 σύμβουλοι, συν τους δύο δημάρχους, θα στηρίξουν την κοινή προσπάθεια.

Με το Θεοδωρακόπουλο να ξεκαθαρίζει χθες τα του οίκου του, το “μπαλάκι” έρχεται στον Παναγόπουλο να ξεκαθαρίσει επιτέλους τη δική του στάση.

Τα βλέμματα όλων τώρα πέφτουν στη  Βάσω Ψυχράμη, που γνωρίζει τις κινήσεις των δύο δημάρχων και δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα περιμένει όμως τον Παναγόπουλο, πριν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr