background img
banner
banner

Πίτα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΙΓΙΟΥ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου για το 2019. Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Μαργαρίτα» (ξενοδοχείο Telis), πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας για τη νέα χρονιά και το παραδοσιακό γλέντι που οργανώθηκε από τους υπεύθυνους του συλλόγου.

Η αθρόα συμμετοχή χορευτών-χορευτριών όλων τμημάτων, μελών και φίλων του Χ.Ε.Α. δημιούργησε μια ξεχωριστή ζεστή ατμόσφαιρα και είχε ως αποτέλεσμα οι χοροί και η διασκέδαση να κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν οι συμμετέχοντες άρχισαν να αποχωρούν με ιδιαίτερη ικανοποίηση για το επίπεδο της οργάνωσης και της πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Ξεχωριστή και αξιοσημείωτη η συμβολή της 5μελούς παραδοσιακής ορχήστρας (Φώτης Τζανέτος: κλαρίνο, Γιάννης Οικονόμου: βιολί, Ελένη Παπαπροκοπίου: λαούτο, Βασίλης Αδαμόπουλος: κρουστά και Νίκος Ζάρας: τραγούδι) που απέσπασε τα πλέον ευμενή σχόλια όλων των παρευρισκόμενων και αποτέλεσε συνέχεια των συνεργασιών του Χορευτικού Εργαστηρίου με εξαιρετικές ορχήστρες και δεξιοτέχνες μουσικούς. Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Χ.Ε.Α. Κωνσταντίνος Σιώμος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αναφέρθηκε σε πρόσωπα που σημάδεψαν και σηματοδότησαν την πορεία του συλλόγου (Γιώργος Μυλωνάς, Κώστας Κλάγκος, Μαρία Αλεξανδροπούλου) ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία την παρούσα πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Παπαχριστοπούλου καθώς και τους εκπρόσωπους πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων από όλη την Αιγιάλεια. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα, θα γίνει κοπή πίτας για όλα τα παιδικά τμήματα του Χορευτικού Εργαστηρίου και θα μοιραστούν δώρα στους μικρούς χορευτές-χορεύτριες που θα τύχουν το φλουρί.

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Συνέλευσης της Βοστίτσας

Στο τέλος του μήνα, 25-28 Ιανουαρίου, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας». Μεθαύριο Παρασκευή 25/1 ένα τμήμα του Χ.Ε.Α. θα συμμετάσχει –μαζί με άλλους συλλόγους- στη βραδινή πομπή και θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ενώ το Σάββατο 26/1 ένα τμήμα ενηλίκων θα παραβρεθεί στη δοξολογία, θα ακολουθήσει την πομπή μεταφοράς της επιτύμβιας στήλης του Ανδρέα Λόντου, θα συμμετάσχει σε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο και θα πάρει μέρος στην παρέλαση. Επίσης, χορευτές του Χ.Ε.Α. θα συμμετάσχουν στην θεατρική παράσταση που θα δοθεί Σάββατο 26/1 – Δευτέρα 28/1 και θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας».

Παράλληλα, συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς τα μαθήματα χορού σε όλα τα τμήματα (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων) ενώ οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου (διοικητικό συμβούλιο και γυμναστές) έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για τις επόμενες δράσεις παραστάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr