background img
banner
banner

Τα όμβρια «έπνιξαν» την Κλεισούρας

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ ΞΑΝΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Στο… ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν χθες, οι διερχόμενοι της οδού Κλεισούρας που έγινε απροσπέλαστη εξαιτίας της συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων, με μία τεράστια… λίμνη να καθιστά αδύνατη τη διέλευσή της.

Ο δρόμος που εξυπηρετεί τις ανάγκες ΙΚΑ, Τοπικής Μονάδας Υγείας, ΕΟΠΥΥ, του γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης «Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος» και του 1ου ΓΕΛ, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, για ακόμη μία φορά πλημμύρισε απ’ άκρη σ’ άκρη, με πολίτες και μαθητές να αδυνατούν το πρωί να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ήταν σαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας που από τον περασμένο Οκτώβριο και για πολλοστή φορά, είχε κρούσει… καμπανάκι στον δήμο, ζητώντας την εκτέλεση αντιπλημμυρικού έργου, ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο οι μαθητές του πολυπληθέστερου σχολείου του Αιγίου που απαριθμεί περί τα 350 παιδιά. Μάλιστα, στην συζήτηση τότε για τα θέματα της Εκπαίδευσης στην Αιγιάλεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος είχε θέσει το θέμα απευθείας στον δήμαρχο, ζητώντας κάποια δέσμευση. Είχε αναφερθεί δε πως η όποια παρέμβαση θα προερχόταν από την ΔΕΥΑΑ και όχι από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, δεδομένου ότι θα είχε να κάνει με υπόγειο αγωγό απορροής των ομβρίων.

Πολλοί οι κίνδυνοι για τους μαθητές

Η χθεσινή πλημμύρα, που διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα το πρωί, δεν ήταν η πρώτη. Και στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, ο δρόμος έκλεινε και όταν περνούσαν αυτοκίνητα, οι πεζοί που πάσχιζαν στα δεξιά και αριστερά του δρόμου, γέμιζαν λασπόνερα. Επιπλέον, το συσσωρευμένο νερό εγκυμονεί και κινδύνους αφού κανείς δεν γνωρίζει… πού πατάει, δεδομένου ότι κάπως έτσι κρύβονται και οι λακκούβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Γονείς μαθητών του σχολείου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους στο Protionline.gr, μιλώντας για μία απαράδεκτη κατάσταση.

Μάλιστα, μαθητής που βράχηκε το πρωί πηγαίνοντας στο σχολείο του και αναγκαστικά έμεινε έτσι μέχρι το μεσημέρι, χθες ανέβασε υψηλό πυρετό, με τους γονείς του να δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση.

Μιλώντας στο Protionline.gr, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου, Ηλίας Ανδρέου, ανέφερε πως επρόκειτο για κυριολεκτικό αποκλεισμό του σχολείου του και ο κίνδυνος να αρρωστήσουν τα παιδιά είναι μεγάλος. ΄΄Το πρόβλημα αυτό υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που χρίστηκε το σχολείο διότι ο δρόμος δεν έχει την απαιτούμενη κλίση ώστε να φεύγουν τα νερά της βροχής. Στην προκείμενη περίπτωση είναι αναγκαία η κατασκευή αγωγού απορρόφησης των ομβρίων υδάτων με αντλία, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έγγραφο – καταγγελία της Ένωσης Γονέων θέτει τον δήμο προ των ευθυνών του

Άμεση, χθες, ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιου Κουτρόπουλου  ο οποίος απέστειλε έγγραφο προς την Τεχνική Υπηρεσία και τον δήμο Αιγιαλείας, ζητώντας από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους… ΄΄Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για τον δήμο. Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει… χθες. Σκεφτείτε ότι είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στο σχολείο΄΄, σημείωσε ο κ. Κουτρόπουλος, τονίζοντας πως η υπομονή της μαθητικής κοινότητας του 1ου Λυκείου, εξαντλείται όσο οι κίνδυνοι αυξάνονται.

Επίσης έγγραφο εστάλη και από το 1ο Λύκειο το οποίο υπογράφουν, ο διευθυντής, εκπρόσωπος των μαθητών και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Διονύσης Τσουκαλάς.

Μόνιμη λύση μέσω του αποχετευτικού αγωγού που θα εγκατασταθεί στην οδό Κορίνθου

Σε επικοινωνία του  Protionline.grμε τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ανδρέα Τσιγκρή, τονίστηκε πως η παρέμβαση δεν μπορεί να είναι επιφανειακή και πως οτιδήποτε γίνει στο σημείο θα προέλθει από την ΔΕΥΑΑ. Ήδη πάντως, η ΔΕΥΑΑ έχει εγκαταστήσει υπόγειο αγωγό απορροής των ομβρίων, πλην όμως η χθεσινή πλημμύρα αποδίδεται σε φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί, γεγονός που δεν επέτρεψε την απορρόφηση των υδάτων. Από εκεί και πέρα, στην ΔΕΥΑΑ, είναι γνώστες του προβλήματος και μελετούν την αντιμετώπισή του, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος και μόνιμος τρόπος αντιμετώπισης θα είναι η ώθηση των υδάτων προς την οδό Κορίνθου. Προσανατολίζονται, άλλωστε, στην επικαιροποίηση της μελέτης αποχέτευσης της οδού Κορίνθου και σκοπεύουν να δρομολογήσουν το έργο εγκατάστασης αγωγού για τα λύματα, μέσα στον οποίο θα καταλήγουν και τα όμβρια της οδού Κλεισούρας. Με βάση τη μελέτη, το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και ο αγωγός πρόκειται να εγκατασταθεί σε βάθος τεσσάρων μέτρων.
Όπως και να έχει, το ζητούμενο είναι να βρεθεί άμεσα λύση για την οδό Κλεισούρας αφού εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες άτομα, ενώ οσονούπω ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Ε.Κ.Α.ΜΕ. σε οικόπεδο δίπλα στο 1ο Λύκειο. Ταυτόχρονα πάντως, αναμένεται και η διάνοιξη του δρόμου απέναντι από το νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ., δημιουργώντας μία ακόμη σύνδεση με την οδό Κορίνθου. Ίδωμεν!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr