background img
banner
banner

Επιχορήγηση για Παιδικούς Σταθμούς του δήμου!

ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Χρηματοδότηση για την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της Αιγιάλειας, στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, κατάφερε να εξασφαλίσει το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δ. Αιγιαλείας». Μόλις χθες ελήφθη η σχετική έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, γεγονός που δίνει το «πράσινο φως» στην διοίκηση του Νομικού Προσώπου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης και οι συνεργάτες του, είχαν δουλέψει εντατικά πάνω στο θέμα αυτό, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση που διασφαλίζει την μελλοντική λειτουργία των παιδικών σταθμών, προσφέροντας τα μέγιστα σε βρέφη και παιδιά οικογενειών της Αιγιάλειας. Η εν λόγω χρηματοδότηση, έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης με μεθοδική δουλειά εξασφαλίστηκαν, οι οποίες είχαν να κάνουν με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Όσο για τους παιδικούς σταθμούς, το αποτέλεσμα δικαιώνει το Νομικό Πρόσωπο, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε σε ορισμένους από αυτούς να λειτουργούν και βρεφικά τμήματα.
Μιλώντας στο Protionline.gr , ο κ. Βαρδάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, διαπιστώνοντας πως ΄΄μόνο με μεθοδική δουλειά και αγαστή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, επιτυγχάνεται το δημοτικό έργο και εκπληρώνουμε αποτελεσματικά την υποχρέωση μας απέναντι στους δημότες΄΄.

Έχουν κριθεί απαραίτητες συγκεκριμένες παρεμβάσεις

Η ένταξη της Πράξης του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δ. Αιγιαλείας» στο Πρόγραμμα: «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017», έγινε γνωστή χθες, ενώ είχε προηγηθεί η υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης από το Νομικό Πρόσωπο. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες προδιαγραφές είναι αρκετά αυστηρές και κρίνονται απαραίτητες κάποιες παρεμβάσεις.

Η Πράξη αφορά την βελτίωση υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης Α΄ και Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αιγίου, Γ΄ Παιδικού Σταθμού Αιγίου, Δημοτικού Βρεφονηπιακού – Παιδικού σταθμού Ακράτας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 75.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με δικαιούχο το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr