background img
banner
banner

Κατάφερε να τους ενώσει ο Γούτος

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας, Χρήστος Γούτος, ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο, την πρόθεσή του επίσημα να ηγηθεί δημοτικού ψηφοδελτίου, ήταν ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Αποστόλης Καραφωτιάς που απλόχερα προσέφερε τη στήριξή του. Ο Καραφωτιάς μάλιστα, έπεισε το Γούτο να ανακοινώσει εγκαίρως την υποψηφιότητά του και αποδείχτηκε ότι αυτή η απόφαση οδηγεί σήμερα σε ένα πολύ ισχυρό δημοτικό ψηφοδέλτιο, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Ο Γούτος όμως ήθελε και έναν άλλο πρώην δήμαρχο στο πλευρό του, το Στάθη Θεοδωρακόπουλο, που εκείνη την περίοδο δεν πίστευε στο εγχείρημα του δημοτικού του συμβούλου. Οι συνομιλητές του υποψήφιου δημάρχου θεώρησαν ουτοπική τη σκέψη ότι οι δύο πρώην δήμαρχοι, Καραφωτιάς και Θεοδωρακόπουλος, θα στηρίξουν τον ίδιο υποψήφιο.

Οι δημοτικές κόντρες των δύο εξάλλου, κατά το παρελθόν, ήταν ομηρικές. Ο Καραφωτιάς πολιτεύτηκε τρεις φορές ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγίου, το 1998, το 2002 και το 2006 και ήταν η τρίτη φορά που έγινε δήμαρχος, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο το μεγάλο του αντίπαλο.
Ο Θεοδωρακόπουλος πολιτεύτηκε τέσσερις φορές ως υποψήφιος δήμαρχος, δύο για το Αίγιο και άλλες δύο για την Αιγιάλεια. Τα κατάφερε και αυτός με την τρίτη και έγινε ο πρώτος δήμαρχος του ενιαίου δήμου Αιγιαλείας.

Πολιτεύτηκε και με τους δύο δημάρχους

Ο Χρήστος Γούτος ήταν δημοτικός σύμβουλος του Καραφωτιά, την περίοδο 2007-2010 και αντιδήμαρχος Οικονομικών τα πρώτα δύο έτη. Επίσης εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας το 2014, με τον Θεοδωρακόπουλο και παραμένει μέχρι να παραδώσει την έδρα του, στον αναπληρωτή του Γιάννη Θεοφανόπουλο, εφόσον κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις παρατάξεις της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ήταν ραγδαίες, αφού η συνένωση τελικά οδήγησε στο γιατρό, που αποδεικνύεται ο καταλύτης των εξελίξεων αυτών, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το ακατόρθωτο για πολλούς.

Τώρα στηρίζουν σθεναρά την υποψηφιότητά του και ο Καραφωτιάς και ο Θεοδωρακόπουλος, με τον Χρήστο Γούτο να δικαιώνεται για την επιμονή του και να προετοιμάζεται για μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση αυτοδιοικητικών στελεχών, την Παρασκευή το βράδυ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr