background img
banner
banner

Κίνηση επαναλειτουργίας του πορθμείου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΜΕ… ΠΑΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ –ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου Αγ. Νικολάου, πήραν καταστηματάρχες της Δωρίδας συγκεντρώνοντας υπογραφές και μεταφέροντας την κίνηση αυτή και στο Αίγιο, ώστε να ενεργοποιηθούν και οι επαγγελματικοί κλάδοι της Αιγιάλειας. Με αφορμή την νέα εθνική οδό, αίτημά τους είναι να λειτουργήσει το πορθμείο ξανά ώστε να απαλλαγούν από την γέφυρα και να ενωθεί η περιοχή τους πιο γρήγορα με τα μεγάλα αστικά κέντρα, περνώντας φυσικά από το Αίγιο…

Είναι γεγονός πως οι κάτοικοι Δωρίδας και Φωκίδας θα επωφεληθούν, χρησιμοποιώντας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο ενώ μέσω του νέου δρόμου θα μειωθεί η απόσταση από και προς την Αθήνα. Επιπλέον, θα ωφεληθεί και η Αιγιάλεια και κυρίως η παραλιακή της ζώνη αφού είναι σύνηθες οι ταξιδιώτες να σταματούν για ένα καφέ ή για φαγητό. Οι λόγοι είναι οικονομικοί και για τους κατοίκους της Δωρίδας που δαπανούν τώρα και πολλά χρήματα για την γέφυρα ενώ αυξάνεται και ο χρόνος που χρειάζονται για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Ήδη, στις 28 Ιανουαρίου, όπως γίνεται γνωστό από τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής, πέρασε η πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και εκδόθηκε και σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία του πορθμείου Αγ. Νικολάου – Φωκίδας – Αιγίου στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία των επαγγελματιών.

΄΄Η κίνησή μας για συλλογή υπογραφών υπήρξε και είναι ακομμάτιστη και συνεχίζουμε και τώρα με συλλογή υπογραφών, ευελπιστούντες ότι θα φτάσουμε τον αριθμό 2.000 και πλέον. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και περιμένουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για θετικές εξελίξεις΄΄, αναφέρουν οι επαγγελματίες, προσθέτοντας: ΄΄Προωθούμε την κίνησή μας αυτή και στην Αιγιάλεια, γιατί και το Αίγιο έχει πληγεί από την απενεργοποίηση της πορθμειακής γραμμής κι ευχαριστούμε εκ των προτέρων του Αιγιαλείς, για την συμπαράσταση στον αγώνα μας΄΄.

Οι συνθήκες και τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη επαναλειτουργίας της γραμμής. Η παύση του πορθμείου που συνέδεε για δεκαετίες το Αίγιο με την Στερεά Ελλάδα, προέκυψε κατόπιν μειωμένης κίνησης και η γραμμή κρίθηκε ασύμφορη για τους πλοιοκτήτες. Πλην όμως, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και αρκεί μία έρευνα από την πλευρά τους για να διαπιστώσουν πως τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα μπορούν να καταστήσουν ξανά την γραμμή βιώσιμη, εξυπηρετώντας εκατοντάδες κόσμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr