background img
banner
banner

“Μετά από 23 χρόνια στο Αίγιο αισθάνομαι και είμαι Αιγιώτης”

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ “ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ” ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ήρθε στο Αίγιο και τον Παναιγιάλειο το 1996 προερχόμενος από ομάδα Α΄ Εθνικής, τον Αθηναϊκό και από τότε, επί 23 συναπτά έτη, ζει και εργάζεται στην πόλη μας. Ο Κυριάκος Αθανασίου “πολιτογραφήθηκε” Αιγιώτης, παντρεύτηκε το 1997 την αγαπημένη του Μαρία Δρακοπούλου (ήρθαν μαζί από την Αθήνα) και απέκτησαν τρία παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν στο Αίγιο.

Τον 20χρονο Βασίλη, που αγωνίστηκε για λίγο στον Παναιγιάλειο και πλέον είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) στην Ιταλία, τον 17χρονο Κωνσταντίνο και την 9χρονη Στέλλα. Ο Κυριάκος Αθανασίου συνέδεσε το όνομά του με δύο ομάδες στα 23 χρόνια που ζει στο Αίγιο. Τον Παναιγιάλειο στον οποίο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια (κεντρικός αμυντικός κυρίως αλλά και ως αμυντικός μέσος) διατελώντας και αρχηγός του και στη Θύελλα Αιγίου από το 2004 έως σήμερα, την οποία και ίδρυσε μαζί με τον Κώστα Φουσέκη. Είναι προπονητής τής ανδρικής ομάδας και υπεύθυνος των Ακαδημιών από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο εργάζεται στην ΔΕΥΑ ενώ είναι και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αιγιαλείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου 1970 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 11 χρονών στις ακαδημίες του Πανιωνίου. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Κεραυνό Κερατέας με τον οποίο αγωνίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και αφού μεσολάβησε ο Άγιος Δημήτριος, πήρε μεταγραφή το 1994 στον Αθηναϊκό. Με την ομάδα του Βύρωνα αγωνίστηκε τη σεζόν 1994-95 στη Β΄Εθνική κερδίζοντας την άνοδο για την Α΄ Εθνική κατηγορία, στην οποία και είχε συμμετοχές την επόμενη περίοδο (1995-96)….

Και το 1996 έρχεσαι στην ομάδα και την πόλη, που έμελλε να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα σου, αλλά και στη μετέπειτα ζωή σου γενικότερα.

Άλλαξε τελείως η ζωή μου και πλέον εδώ και 23 χρόνια αισθάνομαι και είμαι Αιγιώτης. Εδώ παντρεύτηκα και εδώ γεννήθηκαν τα παιδιά μου. Το 1996 ο Παναιγιάλειος έπαιζε στη Γ΄ Εθνική και μέχρι το 1999 προσπαθούσαμε κάθε χρόνο για την άνοδο και την επιστροφή μετά από χρόνια στη Β΄ Εθνική. Με τον αείμνηστο πρόεδρο Πέτρο Παλαιολογόπουλο να οραματίζεται και την επιστροφή στην Α΄ Εθνική σε βάθος χρόνου. Το καλοκαίρι του ΄99 τελικά το καταφέραμε με τον Δημήτρη Θεοφάνη στο “τιμόνι” και ο Παναιγιάλειος ανέβηκε στη Β΄ Εθνική.

Πότε ολοκλήρωσες την καριέρα σου;

Έπαιξα άλλα 5 χρόνια και το 2004 αποφάσισα να “κρεμάσω” τα παπούτσια μου παρότι μπορούσα να αγωνιστώ για λίγα χρόνια ακόμη. Ήμουν 34 χρονών αλλά ήθελα να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου και την καριέρα μου. Πάντα μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου βέβαια, αλλά από άλλο πόστο. Μεσολάβησαν και τα γνωστά γεγονότα με τον υποβιβασμό της ομάδας δύο κατηγορίες κάτω και από τη Β΄ βρεθήκαμε σε μία νύχτα στη Δ΄ Εθνική. Έτσι, έκλεισε άδοξα ο κύκλος μιας πολύ καλής ομάδας που είχαμε με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Την λύγισαν όμως τα οικονομικά προβλήματα και η αποχώρηση του Παλαιολογόπουλου.

Με τον διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού Γιώργο Αμανατίδη

Και πότε άνοιξε το κεφάλαιο “Θύελλα Αιγίου” στη ζωή σου;

Το 2004 επίσημα, ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας “Αθανασίου – Φουσέκης” Με τον Κώστα Φουσέκη ιδρύσαμε και τη Θύελλα. Λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε την προεδρία ο Γιώργος Παξιμάδης και σχεδόν 15 χρόνια μετά, νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι για την πορεία αυτής της ομάδας. Που λειτουργεί υποδειγματικά από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα, ξεχωρίζει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Δεν το λέμε εμείς, αλλά όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Πόσα τμήματα διαθέτει η Θύελλα Αιγίου;

Μαζί με το ανδρικό, επτά ποδοσφαιρικά τμήματα συνολικά, τα οποία όμως αποτελούν 11 ξεχωριστές ομάδες γιατί κάποια από αυτά διαθέτουν δύο, λόγω των πολλών παιδιών που τις απαρτίζουν. Η ομάδα μας είναι πραγματικά μία ποδοσφαιρική “κυψέλη”. Ξεκινάμε από την Κ8 και συνεχίζουμε με Κ10, Κ12, Κ14, Κ16, Κ20 και φυσικά την αντρική που τα τελευταία χρόνια έφτασε να αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Αχαϊας, αλλά και να πρωταγωνιστεί.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Φέτος είδαμε και μια διεύρυνση του Δ.Σ. ένα άνοιγμα, που δείχνει ότι υπάρχουν υψηλοί στόχοι.

Κοιτάξτε. Εμείς έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Η Θύελλα κατά 90% αποτελείται από δικά της παιδιά, ακόμη και στην Α΄ κατηγορία που βρίσκεται σήμερα και που φυσικά ο συντελεστής δυσκολίας τού πρωταθλήματος είναι σαφώς πιο δύσκολος από τις μκρότερες κατηγορίες. Και όπως βλέπετε τα πηγαίνει μια χαρά και πρωταγωνιστεί. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται. Ακόμη και αν κάποια στιγμή βρεθούμε πιο ψηλά, δηλαδή σε εθνική κατηγορία, θα ακολουθούμε όσο το δυνατόν πιο πιστά αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο.

Με Χρήστο Καραπίτσο και Ηλία Τσιμόπουλο στα Καλάβρυτα.

Να υποθέσω λοιπόν ότι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο γνωστός δικηγόρος με τη θητεία και στη διοίκηση τού Παναιγιαλείου και ο οποίος αποτελεί νέο μέλος στο Δ.Σ. της Θύελλας από φέτος, έχει την ίδια φιλοσοφία;

Ακριβώς. Φέτος άνοιξε μια νέα σελίδα για την ομάδα τής Θύελλας Αιγίου με καλύτερες και μεγαλύτερες προοπτικές, με τα νέα μέλη στο Δ.Σ αλλά και τον Δημήτρη Ανδριόπουλο να γίνεται κομμάτι της ομάδας.
Επόμενο βήμα θα είναι η εμπλοκή, θα δούμε με ποιό τρόπο, στα διοικητικά του Αιγύπτιου Αλί Μοχάμεντ Χαμπτούν που σίγουρα θα δώσει την ώθηση για καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα για τον σύλλογό μας. Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον “συνδετικό κρίκο” με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία.

Επιστρέφοντας στα του Παναιγιαλείου, έχεις διατηρήσει επαφές με παλιούς σου συμπαίκτες; Που δεν είναι και λίγοι μετά από τόσα χρόνια καριέρας.

Με τους περισσότερους. Φυσικά δεν αναφέρομαι στους Αιγιώτες που τους βλέπω σχεδόν καθημερινά, αλλά με πρώην συμπαίκτες μου από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ακόμη και ξένους. Επικοινωνώ μαζί τους αρκετά συχνά, ενώ η αλήθεια είναι πως βοηθάει σε αυτό και ή τεχνολογία. Τα τελευταία χρόνια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει πιο εύκολο και μάλιστα, μέσα από το facebook βρήκα και κάποιους με τους οποίους είχαμε χαθεί για χρόνια.

Ποια είναι η γνώμη σου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Παναιγιάλειο;

Θλίψη μεγάλη, όπως αισθάνεται και ο κόσμος αλλά και όσοι υπηρετήσαμε αυτή την ομάδα. Η κατάληξη όμως φαινόταν τα τελευταία 2 χρόνια ότι κάποια στιγμή θα οδηγηθεί εδώ. Εμείς, το προηγούμενο καλοκαίρι, ως Θύελλα Αιγίου, καταθέσαμε μία πρόταση που δεν δέχθηκαν καν να τη συζητήσουν. Μάλιστα υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Είπαμε, ότι θα αναλαμβάναμε με την προϋπόθεση να ξεκινούσε από το Α΄ τοπικό σε βάσεις υγιείς και με κάποιο χρονοδιάγραμμα. Δεν μιλήσαμε για συγχώνευση, ούτε φυσικά για αλλαγή ονόματος. Δεν δέχθηκαν καν να το συζητήσουν, επειδή ήθελαν να κατεβάσουν την ομάδα Γ΄ Εθνική και όχι τοπικό. Δυστυχώς τώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο τοπικό και αν τελικά υποβιβαστεί θα έχει χαθεί μία χρονιά. Φυσικά ελπίδες υπάρχουν ακόμη και όλοι ευχόμαστε να καταφέρει να παραμείνει, όσο δύσκολο και αν φαντάζει σήμερα. Αλλά το καλοκαίρι που έρχεται δεν πρέπει να γίνουν πάλι τα ίδια λάθη.

Από προετοιμασία στα Καλάβρυτα. Διακρίνονται, οι Αθανασίου, Θανάσης και Παντελής Καρανικόλας, Ζαφειρόπουλος, Συρίγος, Μπαλάσκας, Μπαϊάνο, Ευθυμιάδης, Βελώνης, Ουέλινγκτον, Καραμπάτσης, Ζαππής…

 

 

Με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και φίλο του, Ανδρέα Λαγωνικάκη στο γήπεδο της Αβύθου.

Η οικογένεια Αθανασίου σε… πλήρη παράταξη

Από εκδήλωση στα Καλάβρυτα

Με τον πρόεδρο της Θύελλας Αιγίου, Γιώργο Παξιμάδη και τον Δημήτρη Ανδριόπουλο


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr