background img
banner
banner

Πού είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Λάβρος κατά των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, όταν πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της γιορτής προς τιμήν του Αγ. Χαραλάμπους, στην Ακράτα.

“Πού είναι οι βουλευτές, γιατί δεν ήρθαν σήμερα εδώ να τιμήσουν την Ακράτα; Γιατί δεν ήρθαν στο Αίγιο που γιόρταζε την επέτειο της ”Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας” ; Τώρα που θα έρθουν  εκλογές, θα έρθουν για να ζητήσουν την ψήφο σας και να σας χτυπήσουν στην πλάτη” είπε μεταξύ άλλων ο Παναγόπουλος, ξαφνιάζοντας τους παρευρισκομένους στην αίθουσα “Αναγέννηση”. Έχοντας δίπλα του, τους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Φωτήλα και Κατσανιώτη, αλλά και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τα είπε χύμα και τσουβαλάτα και κρατήθηκε να μην πει και άλλα, όπως είπε, για τους τρεις βουλευτές του νομού του ΣΥΡΙΖΑ, Σια Αναγνωστοπούλου, Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη.

Για τα σκουπίδια ο λόγος ;

Ο δήμαρχος δεν κατονόμασε, αλλά ήταν ξεκάθαρο ποιους εννοούσε και τι ήθελε να πει. Την ώρα που το πρόβλημα των σκουπιδιών αρχίζει και πάλι να γιγαντώνεται, ο δήμαρχος βλέπει πως παρά τις προσπάθειες του, κανένας από τους τρεις δεν στάθηκε στη δημοτική αρχή, η οποία αντιμετώπιζε συνεχώς εμπόδια που φρενάριζαν την όποια προσπάθεια για λύση. Ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από καιρό έχουν ταχθεί με τους κατοίκους της Αιγείρας, οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών προχθές στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου.

Εξάλλου, η αντιπαράθεση με τον Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με τα σκουπίδια, με τον Άκη Μουρίκη να καταγγέλλει ουκ ολίγες φορές τη δημοτική αρχή, για την αδυναμία της να λύσει το πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ επίσκεψη έκανε στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Τέμενη, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας, υπό την υποψήφια δήμαρχο Αγγελική Κουρή.

Για την αναβολή των ασφαλιστικών

Ως… άτακτη υποχώρηση από την πλευρά του δήμου Αιγιαλείας χαρακτηρίζει την αναβολή που ζήτησε και πήρε ο δήμος ως προς την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ως «συγκλονιστική» την παρουσία 500 και πλέον δημοτών στα Δικαστήρια την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, θεωρώντας τους λόγους που προβλήθηκαν από πλευράς δήμου (αναμονή αποτελεσμάτων τακτικών μετρήσεων, απουσία δεύτερου δικηγόρου και απουσία μάρτυρα), σαν προσχηματικούς και κίνηση τακτικής.

Τονίζει ακόμη το γεγονός ότι την ημέρα αυτή τα καταστήματα σε Αιγείρα και Ακράτα παρέμειναν κλειστά σε ποσοστό 97% και πως το Λύκειο Αιγείρας , το Γυμνάσιο Αιγείρας και το Λύκειο Ακράτας συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Σημαντική παράμετρος στην απόφαση της αναβολής, όπως εξήγησαν οι δικηγόροι της Επιτροπής κκ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου, αποτελεί το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής κλεισίματος του ΧΥΤΑ μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 21 /3/2019, κάτι που ερμηνεύεται θετικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr