background img
banner
banner

Άνω… κάτω η αγορά με τα αυτόφωρα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗ 1.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εις βάρος εμπόρων του Αιγίου λειτούργησε το… μπέρδεμα με το ωράριο της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς καταστηματάρχες που ακολούθησαν την πρώτη… προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου να ανοίξουν τα καταστήματά τους στις 11.30 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ήρθαν αντιμέτωποι με το νόμο. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού η νομοθεσία ορίζει ρητά ότι τα καταστήματα ανοίγουν στη 1.00.

Βεβαίως, είχε προηγηθεί και δεύτερη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου που ανέφερε ότι θα ανοίξουν στη 1.00 και θα κλείσουν στις 7.00, προειδοποιώντας τους εμπόρους πως εάν συμβεί το αντίθετο θα φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη… Τελικώς, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πήραν το ρίσκο για να δουν μαζί με πελάτες και αστυνομικούς να μπαίνουν στα καταστήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις καταστηματάρχες και υπεύθυνοι καταστημάτων οδηγήθηκαν στο Τμήμα, ενώ απειλούνται και με τσουχτερά πρόστιμα…

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου για το ωράριο, είχε προκαλέσει την αντίδραση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγιαλείας, τονίζοντας πως «το ωράριο που έχει εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου παραβαίνει το Νόμο που ορίζει κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι ώρα 13:00. Τα καταστήματα που θα συμβαδίσουν με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου, θα είναι έκθετα απέναντι στο Νόμο και σε οποιεσδήποτε ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις».

Η αλλαγή της απόφασης προκάλεσε σύγχυση

Την Τρίτη 23 Απριλίου, με νέα ανακοίνωσή του, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη επειδή αφουγκράστηκε τα προβλήματα του κλάδου λόγω οικονομικής κρίσης. Κι επειδή – όπως τόνιζε- δεν έγινε δεκτή από το Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και υπάρχει… κίνδυνος για υποβολή μηνύσεων, τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν 1.00 το μεσημέρι με 7.00 το απόγευμα.

Το γεγονός προκάλεσε σύγχυση και αναστάτωση στην αγορά καθώς πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που επιθυμούσαν να λειτουργήσουν περισσότερες ώρες, απορώντας γιατί το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου δεν φρόντισε να έρθει σε συνεννόηση με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπως συνέβαινε παλιότερα.

Επίσης, ποικίλα σχόλια προκάλεσε το γεγονός ότι η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου κοινοποίησε τη δεύτερη ανακοίνωση για το ωράριο της Μεγάλης Παρασκευής και στην Αστυνομία και τον Εισαγγελέα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr