background img
banner
banner

Αγορά οικοπέδου για την ασφάλεια των μαθητών

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ

Σε απόφαση για αγορά ακινήτου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων, στην Τοπική Κοινότητα Σελιανιτίκων προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, μετά και από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Σκοπός είναι η κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων και κυρίως η ασφαλής προσέλευση και αναχώρηση των παιδιών. Ως γνωστόν, το Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται πλησίον της Παλαιάς Εθνικής Οδού και οι γονείς αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά σε αυτό το δρόμο που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Κι άλλες προσπάθειες

Εδώ και χρόνια ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση οικοπέδου ώστε να επεκταθεί το προαύλιο του σχολείου και για να προαυλίζονται πιο άνετα οι μαθητές αλλά και για να δημιουργηθεί χώρος στάσης και στάθμευσης. Παρά την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από δύο χρόνια για άλλο οικόπεδο, τελικώς οι διαπραγματεύσεις του δήμου με τον ιδιοκτήτη δεν καρποφόρησαν, ωστόσο σήμερα έχει βρεθεί άλλο οικόπεδο που φαίνεται πως εξυπηρετεί τις ανάγκες που υπάρχουν.

Όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Βαγγέλης Γεωργόπουλος, ΄΄πρόκειται για οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων με τον ιδιοκτήτη του οποίου ο δήμος προχώρησε σε διαπραγμάτευση και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του για την πώληση του ενός στρέμματος για τις ανάγκες του σχολείου. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στο Δημοτικό Σχολείο και την Παλαιά Εθνική Οδό και θα βοηθήσει στην προέκταση του προαυλίου. Έτσι, τα οχήματα που αφήνουν τα παιδιά, θα εισέρχονται σε προστατευμένο χώρο και δεν θα τα αφήνουν στο δρόμο΄΄.
΄΄Η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του θέματος με σκοπό να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, η ασφάλεια των οποίων για εμάς είναι ό,τι πιο σημαντικό΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος των Σελιανιτίκων. Σε ό,τι αφορά το κόστος αγοράς του χώρου, ο κ. Γεωργόπουλος είπε ότι θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές αξίες της Εφορίας και την υπόδειξη θα κάνει η αρμόδια εκτιμητική επιτροπή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr