background img
banner
banner

Τέλος εποχής, αρχή νέας; | ΦΩΤΟ

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σε εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης της παλιάς, ακατάλληλης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου προχώρησε την Τρίτη 30 Απριλίου ο δήμος Αιγιαλείας, αναμένοντας την έγκριση χρηματοδότησης για την ανέγερση νέας αίθουσας. Το θέμα άπτεται της αρμοδιότητας της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» οι υπεύθυνοι της οποίας κατά καιρούς έχουν υποσχεθεί διάφορα προς την δημοτική αρχή, μένει τώρα η υλοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατεδάφιση της ετοιμόρροπης αίθουσας έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 2015, ωστόσο τα χρήματα των εργασιών γι’ αυτό το σκοπό δεν ήταν… εύκολη υπόθεση. Κάπως έτσι, η αίθουσα του πιο παλιού σχολείου του Αιγίου, που είχε περάσει από… χίλια μύρια κύματα, παρέμενε ετοιμόρροπη για χρόνια στον χώρο που προαυλίζονταν παιδιά, φέροντας μόνο κάποια προστατευτικά γύρω της… Επιπλέον, είχε απορριφθεί το ενδεχόμενο ανακατασκευής της αίθουσας παρά το γεγονός ότι παλιότερα και επί Νομαρχίας Αχαΐας είχε δεσμευθεί μεγάλο ποσό γι’ αυτό το σκοπό, δεδομένου ότι έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη ενώ και στο παρελθόν, είχε αξιολογηθεί η αναστήλωσή της και είχε κριθεί ασύμφορη. Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδόθηκε πρωτόκολλο κατεδάφισης με ενέργειες του δήμου Αιγιαλείας.

Η εν λόγω αίθουσα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 1995 και έκτοτε δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά. Το όλο θέμα είχε “παγώσει” για αρκετά χρόνια έως και το έτος 2014 όπου ανακινήθηκε από τα μέλη του τότε Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου. Η όλη εξέλιξη στη συνέχεια φαινόταν ευοίωνη, αφού προχώρησαν οι προαπαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση της άδειας κατεδάφισης του υφιστάμενου κτιρίου και σε δεύτερο χρόνο θα γίνονταν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας αίθουσας από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Και να σκεφτεί κανείς ότι η διαδικασία για την κατεδάφιση της αίθουσας «ξεκόλλησε» λίγο καιρό μετά την παρέμβαση δραστήριας ομάδας μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου «Πράσινοι Φίλοι», που με επιστολή τους και φωτογραφίες γνωστοποιούσαν το θέμα στο υπουργείο ζητώντας να δρομολογηθεί η κατεδάφιση και να χρηματοδοτηθεί μέσω της αρμόδιας εταιρείας, η ανέγερση νέας αίθουσας για τις ανάγκες του ιστορικού σχολείου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr