background img
banner
banner

Σε ανοδική πορεία, η 5χρονη στην Α΄ κατηγορία, Θύελλα Αιγίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ “PROTIONLINE.GR” Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Εκτός από ικανός και αναγνωρισμένος προπονητής, ο «διπλωματούχος» Κυριάκος Αθανασίου έχει έναν πρόσθετο λόγο που τον θέλει να είναι η πρώτη και βασική επιλογή στον πάγκο της Θύελλας.

Κατατάσσεται ανάμεσα στους ιδρυτές της Αιγιώτικης ομάδας, γνωρίζει καλύτερα από καθέναν πρόσωπα, πράγματα και τρόπους διαχείρισης στο αθλητικό, κοινωνικό γίγνεσθαι του σωματείου, επιβλέπει από κοντά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τις επιδόσεις των νεαρών, που μεγαλώνοντας, μεγαλώνουν και το μέγεθος της ομάδας, δια μέσου της εξεζητημένης προπονητικής μεταχείρισης που υφίστανται, από καταξιωμένους προπονητές.

Ο δείκτης στην ανοδική πορεία της Θύελλας Αιγίου, απεικονίζεται καθαρά και στην πεντάχρονη διαρκή παρουσία της στο πρωτάθλημα της μεγάλης Α΄ κατηγορίας, στο οποίο την είδαμε να πλησιάζει τα playoff, την αγωνιστική σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Για πράγματα που αφορούν τον ίδιο και την ομάδα του τη Θύελλα Αιγίου, μας μιλάει ο Κυριάκος Αθανασίου:

Η Θύελλα Αιγίου διατηρείται σταθερά στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Τι απαιτήσεις και θυσίες μπορεί να προϋποθέτει αυτό;

Η Θύελλα Αιγίου συνεχίζει να βελτιώνεται και κάθε χρόνο που περνά προσπαθεί να δείχνει καλύτερη εικόνα και να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα.. Είμαστε στην Α΄ κατηγορία πατάμε γερά και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση –δύναμη για το μέλλον. Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας έχει πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να είμαστε πολύ
δυνατοί και προσεκτικοί!! Οι απαιτήσεις είναι πολλές καθώς έχεις να αντιμετωπίσεις έμπειρους παίκτες με μεγάλη διαδρομή σε αυτήν κατηγορία, αλλά και με παραστάσεις από μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται στην ομάδα ξέρει ότι λόγο του μικρού μέσου όρου ηλικίας πού έχουμε καθώς το 90% προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας θα πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα και την φιλοσοφία μας.. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες ως προς τις προπονήσεις, το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας. Είμαστε όμως χαρούμενοι διότι δείχνουν ζήλο και προσπαθούν πάρα πολύ. Υπάρχει κάποια σχετική πίεση με μαθήματα –δουλειά – πανελλήνιες, όμως είμαστε κοντά τους και τους στηρίζουμε στο 100%…

Η σεζόν που πέρασε σας έφτασε πολύ κοντά στα play off. Πως νιώθεις που δεν τα καταφέρατε;

Αυτή η ομάδα την περσινή χρονιά έπαιξε στα playout και σώθηκε δυο αγώνες πριν το τέλος.. Αυτοί οι αγώνες μας έδωσαν πάρα πολλά θετικά μηνύματα.. οι μικροί μας μεγάλωσαν ξαφνικά μέσα σε μια χρονιά. Παιδιά που έπαιζαν την προηγούμενη χρονιά στο Γ΄ τοπικό μπήκαν στη “φωτιά” και έσωσαν την ομάδα μας. Το καλοκαίρι με 2-3 μεταγραφές με αξιόλογους παίκτες και προπάντων καλά παιδιά είδαμε και πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα από όλες τις παρουσίες μας στην Α΄ κατηγορία όπως και έγινε. Ναι, φτάσαμε μια ανάσα από τα playoff, ναι είμαστε στεναχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε. Όμως, είχαμε πιστεύω πολύ περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη χρονιά (πανελλήνιες- σοβαροί τραυματισμοί – στρατιωτική θητεία). Δεν τα καταφέραμε, διότι χάσαμε την συγκέντρωση μας σε καίρια σημεία…, η ευθύνη βαραίνει εμάς και μόνο εμάς. Κάθε χρονιά για εμάς θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, έχουμε πάθος με αυτό που κάνουμε, διότι ο στόχος είναι να βελτιώσουμε τους παίκτες και να γίνουμε καλύτεροι. Ευελπιστώ ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλή για την ομάδα μας και θα είναι χαρούμενοι και οι άνθρωποι που εργάζονται για αυτήν.

Πως είδες το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας συγκριτικά με τα περασμένα χρόνια;

Η φετινή χρονιά για την Α΄ Κατηγορία ήταν ένα στοίχημα, γιατί η ΕΠΣΑ έδωσε την ευκαιρία σε ομάδες της περιφέρειας και όχι μόνο να πάρουν το κίνητρο της αναδιοργάνωσής τους. Πρέπει να εκμεταλλευτούν όλες οι ομάδες αυτό το εισιτήριο προς την θετική διαδρομή, να αξιολογήσουν και να δουλέψουν, για καλύτερο ποδόσφαιρο, με καλύτερες συνθήκες που θέλουμε να έχουμε. Πιστεύω ότι σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, αλλά είμαστε όλοι εδώ, να μιλήσουμε, να προτείνουμε και να προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι ο πρωταθλητής και αυτοί που έχασαν την κατηγορία, παλεύοντας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, έδειξαν ότι πηγαίνουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Οι αγώνες θα παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους.

Η περιοχή μας έχει περιθώρια, δυνάμεις και προοπτικές να αυξήσει αισθητά τον αριθμό της στο μεγάλο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ΝΑΙ αρκεί όλοι μαζί να δουλέψουμε προς την σωστή κατεύθυνση, με πλάνο, υπομονή και με διάθεση να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Πρέπει να συνεχίσει το ΝΠΔΔ να αναβαθμίζει της αθλητικές εγκαταστάσεις, να φτιάχνει νέους αθλητικούς προορισμούς, γιατί θεωρώ έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε όχι βήματα, αλλά άλματα. Πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια και να δούμε όλοι μαζί το κοινό καλό για τα παιδιά μας, για την ΠΟΛΗ ΜΑΣ.. ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ..

Πόσο κοντά είστε στο πλάνο που έχετε θέσει κι αν αυτή την εποχή μπορεί να τεθεί ψηλότερα ο πήχης για την Θύελλα Αιγίου.

Είχαμε θέσει ένα πλάνο πριν από 4 χρόνια, ώστε στην περσινή χρονιά να διεκδικήσουμε την άνοδο.. Δουλέψαμε πολύ σε όλους τους τομείς, όμως δεν υπολογίσαμε τις απώλειες που θα είχαμε, διότι τα περισσότερα παιδιά (10 παίκτες) έφυγαν προς άλλες κατηγορίες. Πρέπει, πάλι φέτος να χαράξουμε την πορεία αυτή που θα μας δώσει τον στόχο, να δουλέψουμε σε βάσεις, όλοι μαζί: διοίκηση, παίκτες, προπονητές και φίλαθλοι. Έρχονται από την ακαδημία πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που θα μας δώσουν την ώθηση…..

Λαμβάνει μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ η Θύελλα. Τι σημαίνει αυτό για σας;

Η συμμετοχή της ΘΥΕΛΛΑΣ Γ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ τα τελευταία 15 χρόνια έχει πολλές διακρίσεις , δείχνει ότι γίνεται προσπάθεια μεγάλη και διεκδικεί, με πάθος να γίνει ένα κλαμπ που σέβεται το άθλημα, τους αθλητές και τους γονείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν πίσω από την …κουρτίνα νέοι προπονητές με φιλοδοξίες, αγάπη για αυτό που κάνουν. Δουλεύουν καθημερινά με τα παιδιά για την συνεχή βελτίωση τους, για να πλησιάσουν τον στόχο τους, όποιος και να είναι αυτός.
Η φιλοσοφία της ομάδας μας, είναι να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο: δημιουργίας, κυριαρχίας και δεν αλλάζει για κανέναν λόγο. Σε αυτή την πορεία, έχει δείξει θέληση –πλάνο –εμπιστοσύνη- θάρρος- διεκδίκηση-αγάπη-ταπεινότητα-διάρκεια. Κάθε χρονιά είναι καλύτερη και ευχαριστούμε όλους αυτούς, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους να τα μεγαλώσουμε αθλητικά και κοινωνικά.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr