background img
banner
banner

Βαρόμετρο για το αποτέλεσμα οι Δημοτικές Ενότητες | ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ

Μπορεί το Αίγιο να έχει τον μεγαλύτερο όγκο εκλογέων, ωστόσο σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος της Κυριακής έπαιξαν οι εκτός αυτού Δημοτικές Ενότητες, σε ορισμένες από τις οποίες, από τα αναλυτικά αποτελέσματα, φαίνεται το σαφές ρεύμα υποψηφίων, σε συνάρτηση είτε με τον τρόπο καταγωγής, είτε με το πώς χειρίστηκαν προεκλογικά τα κατά τόπους θέματα, είτε με τα τοπικά «δυνατά χαρτιά» που είχαν στα ψηφοδέλτιά τους.

Υψηλά ποσοστά Χρήστου Γούτου στην Ανατολική Αιγιάλεια

Για παράδειγμα, ο Χρήστος Γούτος έκοψε πρώτος το… νήμα στις τέσσερις Ενότητες του Δήμου. Μάλιστα, τα ποσοστά του κ. Γούτου στην Ανατολική Αιγιάλεια είναι εντυπωσιακά.
Στην Ακράτα λαμβάνει το 42% αφήνοντας πίσω τον Δημήτρη Καλογερόπουλο 19 ποσοστιαίες μονάδες και στην Αιγείρα 39,57 έναντι 26% του κ. Καλογερόπουλου, διαψεύδοντας αυτούς που πίστευαν πως ο κ. Γούτος θα… σπάσει ρεκόρ στο Αίγιο εκεί όπου η διαφορά του με τον κ. Καλογερόπουλο μόλις που ξεπερνά τις 6 ποσοστιαίες μονάδες.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο κ. Γούτος λαμβάνει το ίδιο ποσοστό τόσο στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας όσο και στην Δημοτικό Ενότητα Διακοπτού. Συγκεκριμένα, λαμβάνει το 28,89%!

Η Συμπολιτεία… έδειξε δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο

Η Συμπολιτεία, για… ακόμη μία φορά, ανέδειξε… δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο αφού εκεί έλαβε ποσοστό 39,31%.
Ο ίδιος έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών τον τόπο αυτό και ήταν αναμενόμενη η σαφής προτίμηση των περισσότερων στο πρόσωπό του.
Πρώτος ανήλθε και στην Δ.Ε. Διακοπτού με 32,49%. Στην Αιγείρα έλαβε 26%, στο Αίγιο 27% και στην Ακράτα 23%. Αντιθέτως, καλύτερο ήταν το ποσοστό του στο Ερινεό 32,24%.

Το Διακοπτό έδωσε ώθηση στην Βάσω Ψυχράμη

Η Βασιλική Ψυχράμη συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό της στην Δ.Ε. Διακοπτού 2,68%. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες έλαβε την τρίτη θέση, με χειρότερη παρουσία στην Δ.Ε. Αιγείρας όπου έλαβε 13,25% έχοντας, όπως φαίνεται, απολέσει ψήφους από τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο. Στο Αίγιο, το ποσοστό της ήταν λίγο υψηλότερο από αυτό που συγκέντρωσε σε όλο το δήμο, δηλαδή ήταν 20,73%.  Στην Ακράτα έλαβε 14,63%. Στη Συμπολιτεία έλαβε 19,76% και στον Ερινεό 19,66%.

Σημαντικό ποσοστό για Παπακωνσταντινόπουλο στην Αιγείρα

Ο «τέταρτος» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος έρχεται… τρίτος στην Δημοτική Ενότητα Αιγείρας με ποσοστό 13,25% όταν σε όλο το δήμο λαμβάνει το 9,61%.
Το γεγονός συνδέεται απόλυτα με την στάση του στο θέμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας αλλά και στην συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για το κλείσιμο του υπερκορεσμένου και ακατάλληλου ΧΥΤΑ. Επίσης, υψηλότερο ποσοστό από το συνολικό του στον δήμο Αιγιαλείας, λαμβάνει ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος και στην Δημοτική Ενότητα Αιγίου με 10,62, όπως και στην Ακράτα. Αντιθέτως, χαμηλότερο είναι το ποσοστό του στο Διακοπτό και ανέρχεται σε 8,77%. Απώλεια ψήφων έχει και στην Δυτική Αιγιάλεια, λαμβάνοντας στην μεν Συμπολιτεία 5,83%, στον δε Ερινεό 6,80%.

Καλύτερα τα ποσοστά Τριανταφυλλόπουλου σε Ακράτα – Αιγείρα

Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, με ποσοστό 3,99% σε όλο το δήμο, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στο Αίγιο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.
Στο Αίγιο το ποσοστό του ήταν 4,13%. Το Αίγιο πάντως μαζί και Ερινεό και Συμπολιτεία ήταν οι Δ.Ε. που ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δεν ήρθε πέμπτος αλλά έκτος.
Συγκεκριμένα, έλαβε ποσοστό 3% στον Ερινεό και 1,70% στη Συμπολιτεία. Στο Διακοπτό έλαβε 3,50%, στην Ακράτα 6,86% και στην Αιγείρα 5,57%.

Η Δυτική Αιγιάλεια ευνόησε Αγγελική Κουρή

Τέλος, η Αγγελική Κουρή ήρθε πέμπτη σε Αίγιο, Συμπολιτεία και Ερινεό με ποσοστά 4,14%, 4,52% και 4,20% αντίστοιχα.
Έκτη ήρθε σε Διακοπτό όπου έλαβε 2,67%, Ακράτα με 2,19% και Αιγείρα με 2,79%.
Η δυναμική των συνδυασμών ανά δημοτική ενότητα, επηρεάζει σαφώς και τα πρόσωπα που θα εκλεγούν και θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι εμφανές ότι το ζήτημα των απορριμμάτων επηρέασε το αποτέλεσμα κατά έναν μεγάλο βαθμό, ωστόσο είναι άγνωστο το πώς θα πράξουν οι εκλογείς στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr