background img
banner
banner

Όλοι μαζί… μια αγκαλιά | ΦΩΤΟ

ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Ο Χρόνος;» ρώτησε η Αγάπη. «Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;». Τότε η Ένωση χαμογέλασε κα με βαθιά σοφία της είπε: «Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη». Όταν τα παιδιά μπορούν να κάνουν όλους… μια αγκαλιά, τότε όλα μπορούν να αλλάξουν!

Η τελική εκδήλωση προγράμματος εθελοντισμού, ήταν πλημμυρισμένη με συναισθήματα που κατέκλυσαν απ’ άκρη σ’ άκρη την αίθουσα του δημοτικού κινηματοθεάτρου «Απόλλων». Εκείνο όμως που κυριάρχησε, ήταν η ελπίδα, ότι αυτή η γενιά θέλει και μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο!

Οι άνθρωποι του Τμήματος Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, αναμφισβήτητα θα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για την δράση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών. Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο διευθυντής Π.Ε. Αχαΐας Ευάγγελος Πασσάς. Για το πρόγραμμα μίλησε στους παριστάμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών και καλλιέργειας της έννοιας του Εθελοντισμού για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα, αλλά και της Αλληλεγγύης που σχετίζεται με τη συμπαράσταση και την αλληλοβοήθεια και προάγει το αίσθημα ενότητας μεταξύ ατόμων και της έννοιας του Ενεργού Πολίτη που εμπερικλείει την ενεργό συμμετοχή και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του καθενός.

Δράση σε τρεις άξονες

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα «Όλοι μαζί μια αγκαλιά» έθεσε 3 άξονες για να επικοινωνήσει τους στόχους του με μαθητές και εκπαιδευτικούς: Ο 1ος άξονας αναφερόταν στη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας σε σχολεία της Αιγιάλειας με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων για τη σημαντικότητα της προσφοράς και τη μοναδικότητα της πράξης της αιμοδοσίας.

Στη δράση αυτή βρέθηκαν δίπλα στα σχολεία υποστηρικτές οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Ο 2ος άξονας στόχευε στις επισκέψεις αλλά και στην προσφορά διαφόρων ειδών σε ιδρύματα της περιοχής όπως Χαμόγελο του Παιδιού, ΕΚΑΜΕ, η Κιβωτός του Κόσμου, Άγιος Χαράλαμπος και συμμετοχή στο παζάρι της Φλόγας στην Πάτρα και ο 3ος εστίαζε στο περιβάλλον και την ανακύκλωση, με σχετική συλλογή πληροφοριών από τα παιδιά, εργαστήρια κατασκευής πάνινης τσάντας αλλά και διαγωνισμό ζωγραφικής πάνω σε πάνινη τσάντα από τους μαθητές που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση.

Συμμετείχαν 56 εκπαιδευτικοί και 480 μαθητές!

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν 11 σχολικές μονάδες της περιοχής: 56 εκπαιδευτικοί και 480 μαθητές από το 1ο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 2ο Δημοτικό Ακράτας, το 3ο Δημοτικό Αιγίου, το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Ελίκης, το Δημοτικό Τέμενης και το Δημοτικό Κουλούρας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δρώμενα μέσα από αυτές τις δραστηριότητες από τα ίδια τα παιδιά, με τραγούδια και χορό εμπνευσμένα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Τέμενης παρουσίασε το Νησί των Συναισθημάτων, το 5ο Δημοτικό Το Δέντρο των Συναισθημάτων, το 7ο Δημοτικό «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», το Δημοτικό Ελίκης «Είμαστε Εδώ», το Δημοτικό Κουλούρας «Μία μέρα διαφορετική από τις άλλες», το 2ο Δημοτικό Αιγίου «Μαθαίνω να προσφέρω», το 2ο Δημοτικό Ακράτας «Η γη μας… η ζωή μας» και το 2ο Δημοτικό Αιγίου «Όπου υπάρχει αγάπη».

Ακολούθησε η απονομή βραβείων «πάνινη τσάντα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr