background img
banner
banner

Με εποικοδομητική δραστηριότητα έκλεισε η χρονιά…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΙΚΗΣ

Σημαντικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, με τη συμμετοχή των μαθητών αλλά και γονέων και άλλων πολιτών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά, ενώ με μεγάλη επιτυχία έγινε και η γιορτή λήξης του σχολείου και κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.

Δράσεις Εθελοντισμού

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, πραγματοποίησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 9 Ιουνίου, εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Σχολείου. Παρέστησαν και αιμοδότησαν: ο ιερέας του Ριζομύλου, π. Αργύριος Αθανασόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας, Παναγιωτακόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος της Τ.Κ Ελίκης, Παναγόπουλος Βαγγέλης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ριζομύλου, Πράσινος Λάμπης, γονείς και κάτοικοι της περιοχής.

Εκ μέρους του σχολείου, τονίζεται: ΄΄Ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια, το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και πιο συγκεκριμένα  τη γιατρό Μασούρα Παναγιώτα και τις νοσηλεύτριες Καζάνη Μαρία, και Αποστολοπούλου Γεωργία. Στόχος της δράσης  ήταν η ευαισθητοποίηση γονέων και μαθητών, σχετικά με τον εθελοντισμό και την προσφορά στους συνανθρώπους μας. Κάθε λεπτό που χαρίζεις για την αιμοδοσία, δίνει σε όλους ελπίδα κι ευτυχία! Βρες 10 λεπτά απ’ τη ζωή σου!΄΄.

«Χορεύοντας την Αγάπη»

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης η γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Ο Μικρός Πρίγκιπας άφησε για λίγο το αγαπημένο του κόκκινο τριαντάφυλλο και ταξίδεψε ως τη Γη αναζητώντας το αληθινό νόημα της ζωής, την Αγάπη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Σχολείου, μέσα από μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα, με θέμα τον  εθελοντισμό, την προσφορά, την ειρηνική συνύπαρξη και τον αλτρουισμό, τον βοήθησαν να βρει την αληθινή Αγάπη.

Η Γιορτή έκλεισε με το συγκινητικό αποχαιρετισμό της ΣΤ΄ τάξης και την απονομή αναμνηστικών, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ως ενθύμιο των όμορφων χρόνων που πέρασαν στο Δημοτικό. Στο τέλος, μαθητές και θεατές γεύθηκαν τα πλούσια εδέσματα, που έφτιαξαν οι γονείς και προσέφεραν σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι ιερείς Ελίκης και Ριζομύλου, ο Αντιδήμαρχος Διακοπτού Αιγιαλείας Φιλιππάτος Δημήτρης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιωτακόπουλος Δημήτρης, οι πρόεδροι Τ.Κ Ελίκης και Ριζομύλου και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Τ.Κ Ροδιάς, Πολυδωροπούλου Άννα.

Το συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Ελευθεριώτης Δημήτριος, Οικονομοπούλου Κατερίνα (Α΄τάξη), Μητροπούλου Ελένη (Β΄τάξη), Καραβασίλη Μαρία (Γ΄τάξη), Γκανατσούλα Αφροδίτη (Δ΄ τάξη),  Σωτηροπούλου Κατερίνα (Ε΄τάξη), Μιχαλοπούλου Χάρις (ΣΤ΄ τάξη), Κοκοτή Αδαμαντία (Φυσική Αγωγή), Αραβαντινός Σπύρος (Τ.Υ ΖΕΠ) , Κιέκα Νικολίτσα (Μουσική), Σουλάνη Αλέκα (Αγγλικά), Δημακοπούλου Αντιγόνη (Θεατρική Αγωγή).

Η σχολική χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη! «Οι άνθρωποι δε χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά, που μπορεί να τους καταλάβει», αναφέρεται εκ μέρους του σχολείου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr