background img
banner
banner

Λαμπρή γιορτή με υψηλούς προσκεκλημένους!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η γιορτή όλων των εμπόρων, η ετήσια γιορτή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα χθες Δευτέρα 17 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, παρουσία μάλιστα υψηλών προσκεκλημένων. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στην Φανερωμένη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου και μετά το τέλος της δοξολογίας προσφέρθηκαν καφές και γλυκά στον «Πύργο» των Υψηλών Αλωνίων.

Τις εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία του ο γιος της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, Ντέιβιντ Άντριους, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Αγγελική Μαργαρίτη, και τον 11χρονο γιο τους Αλέξανδρο, που το τελευταίο διάστημα φιλοξενούνται στο Αίγιο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Α.Ε.» Παναγιώτη Φουντά. Άλλωστε ο κ. Φουντάς, που επίσης παρέστη με τη σύζυγό του, τιμήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο για την προσφορά στον άνθρωπο και την περιοχή. Από τον Εμπορικό Σύλλογο τιμήθηκε ακόμη και η εταιρεία «CAVINO A.E.», ενώ στον ναό επιδόθηκε πλακέτα στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για τα 41 χρόνια της προσφοράς του στην Ιερά Μητρόπολη.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου, έδωσαν ακόμη οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός και Ιάσονας Φωτήλας, οι πολιτευτές Θανάσης Νταβλούρος και Άγγελος Τσιγκρής, ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος, ο νέος δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων αλλά και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας Μένιος Κουτρόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Σωτήρης Σπηλιωτόπουλος κ.ά.

Το νόημα της ημέρας

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό, εκατοντάδες πιστών από την Αιγιάλεια συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτου. Λίγο πριν την αρτοκλασία, ο Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης κήρυξε τον Θείο Λόγο, χαρακτηρίζοντας την Εκκλησία ως το μεγαλύτερο δώρο του Θεού. «Η Εκκλησία, το σώμα του Χριστού, είναι ο χώρος της σωτηρίας μας. Είναι ο χώρος όπου ο άνθρωπος γεύεται τις ενέργειες της αγάπης και της χάριτος του Θεού. Είναι ο χώρος μέσα στον οποίο συνδεόμαστε και με τον Θεό αλλά και με τους ανθρώπους. Δεν σωζόμαστε απλά και μόνο με τα έργα μας, αλλά σωζόμαστε εξαι-τίας της αγάπης του Θεού. Αυτό που ενδιαφέρει τον Θεό είναι ο πόθος που έχουμε για Αυτόν. Και η Εκκλησία είναι ο χώρος μέσα στον οποίο ενεργοποιείται αυτός ο πόθος, διότι μέσα σε αυτήν βλέπουμε τις ενέργειες της αγάπης του Θεού», ανέφερε ο π. Ιωακείμ.

Και συνέχισε: «Εάν είμαστε οχυρωμένοι στα δικά μας, στις επιθυμίες μας, στα θέλω μας, λέμε ότι δήθεν γνωρίζουμε την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, όμως, είμαστε νεκροί άνθρωποι… Άνθρωπος που δεν θυσιάζεται για τον συνάνθρωπό του είναι ένας νεκρός άνθρωπος… Διότι για να μπορείς να θυσιαστείς για κάποιον σημαίνει ότι έ-χεις όντως έμπνευση Θεού, έχεις χάρη Θεού. Με αυτόν τον τρόπο ασκούνται τα αισθητήριά μας, αποκτούμε ένα βάθος, δηλαδή αποκτούμε έναν άλλο λόγο μέσα στη ζωή μας και διακρίνουμε, βλέπουμε, ζούμε όντως. Η Εκκλησία λοιπόν ενεργοποιεί αυτά τα αισθητήρια, μας ανοίγει την ύπαρξή μας στον Θεό». Και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως κατέληξε με τα εξής λόγια: «Για να είναι ζωντανή η Εκκλησία χρειάζεται αυτό το δώρο που μας έδωσε ο θεός να το ενεργοποιούμε. Και ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο δώρο στην Εκκλησία; Η ενότητα! Δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς ενότητα. Και δίδεται, είναι δηλαδή δώρο του Αγίου Πνεύματος. Ευθύνη δική μας είναι να το διαφυλάξουμε. Και το δια-φυλάσσουμε όσο γινόμαστε ταπεινοί και όσο έχουμε διάθεση να βγαίνουμε από τον εαυτό μας και να υπηρετούμε τον ελάχιστο αδελφό μας».

Ευχές του Μητροπολίτη στον Εμπορικό Σύλλογο για την ετήσια εορτή του

Ακολούθως ο Μητροπολίτης συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, διότι συνεχίζουν μια παράδοση πλέον των 120 ετών και εορτάζουν την ετήσια εορτή τους, ευχόμενος η χάρις τού Θεού να τους συνοδεύει στις οικογένειές τους αλλά και στις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις. Από την πλευρά της, η πρόεδρος Μαίρη Χρονοπούλου, προσέφερε τιμητική πλακέτα στον σεπτό Ποιμενάρχη για τη συμπλήρωση 41 ετών ποιμαντικής του διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενώ ο Μητροπολίτης με τη σειρά του ανταπέδωσε προσφέροντάς της ένα αντίτυπο του βιβλίου «Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος – Σαράντα χρόνια οικοδομικής δραστηριότητος (1978 – 2018)». Στη συνέχεια ο συνοδευόμενος από ιερείς, μετέβη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, εκεί όπου το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου δεξιώθηκε τους επισήμους.

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης»

Δράττοντας την ευκαιρία, ο Μητροπολίτης προσκάλεσε τους επισήμους να επισκεφθούν, μετά το πέρας της δεξίωσης, το Μουσείο «Ιάκωβος Τσούνης» (βρίσκεται στην οδό Πολυχρονιάδου 8), το οποίο άνοιξε ειδικά σήμερα τις πύλες του για να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους. Πράγματι, αμέσως μετά τη δεξίωση, αρκετοί ήταν εκείνοι που μετέβησαν στο εν λόγω Μουσείο, εκεί όπου τους υποδέχθηκε η Θεολόγος Χρύσα Δημητρίου για να τους ξεναγήσει στους σύγχρονους και ανακαινισμένους χώρους του.

Τιμή σε όσους προσφέρουν στον τόπο

Λίγη ώρα πριν, στην δεξίωση, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου, καλωσόρισε τους παριστάμενους, τονίζοντας: ΄΄Η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική για μας διότι όλοι εσείς εκπροσωπείτε ένα ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι του τόπου μας. Ο Εμπορικός Σύλλογος, το δεύτερο σπίτι όλων μας, σήμερα γιορτάζει και σας ευχαριστεί για την τιμή που μας κάνατε με την παρουσία σας. Μακάρι η δύναμη του Αγίου Πνεύματος να μας καθοδηγεί και να μας προστατεύει τόσο εμάς όσο και τις οικογένειές μας΄΄.

Η κ. Χρονοπούλου αναφέρθηκε στις τιμητικές πλακέτες που εδόθησαν, λέγοντας: ΄΄Τη φετινή χρονιά ο Σύλλογός μας αποφάσισε να δώσει δύο τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους και μία σε εταιρεία που έχουν ξεχωρίσει για το ήθος τους, την επαγγελματική τους αρτιότητα και την προσφορά τους στον τόπο μας. Στον Μητροπολίτη δόθηκε στην εκκλησία για τα 41 χρόνια προσφοράς του στην Ιερά Μητρόπολη, ενώ εδώ (στο χώρο της δεξίωσης) προσφέρουμε στον νεφρολόγο ιατρό και πρόεδρο της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Παναγιώτη Φουντά για το ανεκτίμητο έργο του στον άνθρωπο γιατί το παράρτημά του στη Ροδοδάφνη εξυπηρετεί έως και εκατό νεφροπαθείς σε καθημερινή βάση. Τιμητική πλακέτα προσφέρουμε και στην εταιρεία “CAVINO A.E.” η οποία βραβεύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το θεσμό «Πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας 2019» ως η κορυφαία επιχείρηση στον κλάδο της οινοποιίας, διότι προσφέρει δουλειά σε 75 οικογένειες της περιοχής κάτι που αποτελεί τιμή για το σύλλογό μας. ΄΄

Να σημειωθεί πως εκτός από την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., την δεξίωση συντόνιζε ο υπεύθυνος εθιμοτυπίας του Εμπορικού Συλλόγου Σωκράτης Μαυρίδης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ · ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr