background img
banner
banner

Οι ενστάσεις φέρνουν αλλαγές…

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 40 ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

Ανατροπές στην σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας καθώς και σε συμβούλια Κοινοτήτων προέκυψαν από τις αιτήσεις επανακαταμέτρησης αλλά και τις ενστάσεις που ακολούθησαν. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις στην επανακαταμέτρηση οι ψήφοι έχουν μεγάλη απόκλιση από την αρχική…
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις επανακαταμέτρησης ξεπέρασαν τις τριάντα την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτές ωστόσο μόνο εννέα «μεταφράστηκαν» σε ένσταση που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, ενώ την προσεχή Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα συνεδριάζει το Πολυμελές Πρωτοδικείο ούτως ώστε να κάνει την τελική ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των ενστάσεων.

Οι εννέα πράξεις διόρθωσης που υπέγραψε ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου Νικόλαος Μανιώτης, έχουν ως εξής: Ο Παναγιώτης Πλάτανος, υποψήφιος με την «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη, αρχικά προέκυψε ότι στο εκλογικό τμήμα 66Β έλαβε 8 ψήφους, από την επανακατατμέτρηση όμως φάνηκε πως δεν πήρε καμία. Ως εκ τούτου, δεν εκλέγεται όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί και στη θέση του εκλέγεται η Γιώτα Γκρέμου.

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει και στην Δημοτική Κοινότητα Αιγίου. Στο 49Β εκλογικό τμήμα, στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου. Στην απόφασή του ο πρόεδρος Πρωτοδικών Νικόλαος Μανιώτης διόρθωσε τον αρχικό πίνακα αποτελεσμάτων, ως εξής: Η Μαργαρίτα Ζαφειροπούλου δεν έλαβε καμία ψήφο έναντι 10 που αναγραφόταν αρχικά (164 συνολικά), η Γεωργία Θανοπούλου έλαβε 10 αντί για 8 (257 συνολικά), η Παγώνα Κανταρτζή έλαβε 8 αντί των 18 που αρχικά είχαν μετρηθεί (σύνολο 245), ο Σωκράτης Μαυρίδης έλαβε 18 έναντι 3 (σύνολο 408), η Αθανασία Μέρμηγκα 3 έναντι 6 (σύνολο 108) και ο Σπυρίδων Οικονομόπουλος 6 έναντι 13 (συνολικά 294 ψήφοι). Ως εκ τούτου, μεταξύ αυτών εκλέγεται ο Σωκράτης Μαυρίδης.
Στο 106Β εκλογικό τμήμα εκλογικής περιφέρειας Διακοπτού, επίσης από την παράταξη Γούτου, ο υποψήφιος Παναγιώτης (Τάκης) Τσερεντζούλιας έλαβε 15 ψήφους έναντι του εσφαλμένου 0, συγκεντρώνοντας έτσι 945 ψήφους και όχι 930 συνολικά, που ήταν σε εκλόγιμη θέση έτσι και αλλιώς.

Πλήθος λαθών…

Από το εκλογικό τμήμα 1Β της εκλογικής περιφέρειας Αιγείρας, από το 101 της εκλογικής περιφέρειας Διακοπτού και από το 89ο της εκλογικής περιφέρειας Ακράτας προέκυψε ότι ο συνολικός αριθμός σταυρών προτίμησης που έλαβε η Μαρία Σταυροπούλου υποψήφια δημοτική σύμβουλος εκλογικής περιφέρειας Ακράτας με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημ. Καλογερόπουλου, έλαβε συνολικά 37 ψήφους και όχι 26.

Συγκεκριμένα, στο 1Β έλαβε 26 και όχι 0 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, στο 89ο έλαβε 23 και όχι 22, στο 101ο από 0 που είχε ανακοινωθεί τελικώς καταμετρήθηκαν 10 σταυροί! Η κ. Σταυροπούλου εκλέγεται.

Στο 80Β εκλογικό τμήμα και στο 81Β της εκλογικής περιφέρειας Ακράτας, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Τώρα» Ιερόθεος Μουρίκης, έλαβε στο μεν πρώτο 4 σταυρούς και όχι 1 στο δε δεύτερο 1 αντί 0 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Με αυτές τις 4 ψήφους έλαβε συνολικά 597, ωστόσο δεν εκλέγεται.

Μία ακόμη περίπτωση αφορά την Δημοτική Κοινότητα Αιγίου. Στο 21Β εκλογικό τμήμα, στο 29Β, στο 36Β, στο 39Β, στο 47Β και στο 50Β εκλογικής περιφέρειας Αιγίου, προκύπτει ότι ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Αύριο» Νίκος Παπαδόπουλος, έλαβε: στο 21Β 7 σταυρούς έναντι 6 που αρχικά είχε ανακοινωθεί, στο 29Β 17 έναντι 16, στο 36Β 5 σταυρούς έναντι 6, στο 39Β 7 έναντι 1, στο 47Β 11 έναντι 10 και στο 50Β 8 έναντι 7 σταυρών. Με αυτούς τους 9 σταυρούς φτάνει τους 360.

Στο 36Β εκλογικό τμήμα της εκλογικής περιφέρειας Αιγίου, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ.» του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου Σωτήρης Κοίλιας, όπως προκύπτει από την επανακαταμέτρηση, έλαβε 8 σταυρούς παρά το γεγονός ότι με την αρχική καταμέτρηση φαινόταν ότι δεν έλαβε κανένα, λαμβάνοντας συνολικά όχι 318 αλλά 326 σταυρούς ωστόσο δεν εκλέγεται καθώς η Μαρία Ιατροποπούλου έλαβε 367 σταυρούς.

Μεγάλο λάθος στην αρχική καταμέτρηση υπήρξε, όπως φαίνεται στο 86Β εκλογικό τμήμα της εκλογικής περιφέρειας Ακράτας, καθώς ο Γιώργος Γιοβάς από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», δεν έλαβε 3 ψήφους όπως εσφαλμένα ανακοινώθηκε, αλλά 43! Έτσι έλαβε συνολικά 1.300 σταυρούς και όχι 1.260 και εκλέγεται.

Τέλος, από το 93Β εκλογικό τμήμα της εκλογικής περιφέρειας Διακοπτού, ο υποψήφιος με το συνδυασμό «Ενωμένο Διακοπτό» Σπήλιος Ρουφογάλης έλαβε 36 σταυρούς προτίμησης και όχι 0 όπως είχε προκύψει από την αρχική καταμέτρηση, συγκεντρώνοντας 171 σταυρούς, φέρνοντάς τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον συνδυασμό που πλειοψήφισε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr