background img
banner
banner

O Γιάννης Αντωνόπουλος εντυπωσιάζει με τις διακρίσεις του | ΦΩΤΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΣΤΟ BODYBUILDING ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τους τελευταίους μήνες το body building μπήκε δυναμικά στη ζωή μας, χάρη στον Αιγιώτη πρωταθλητή και πρόεδρο της NAC HELLAS, πλέον, Δημήτρη Μαρινόπουλο. Οι Αιγιώτες γνώρισαν καλύτερα το άθλημα μέσα από τη διεξαγωγή δύο σημαντικών αγώνων που έγιναν στο Αίγιο. Τον Μάιο του 2018 διεξήχθησαν για πρώτη φορά αγώνες bodybuilding στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς έγινε και πάλι, αυτή τη φορά στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, μια διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας.
Εκτός του Δημήτρη Μαρινόπουλου, υπάρχουν αρκετοί ακόμη σημαντικοί αθλητές στο Αίγιο, όπως για παράδειγμα ο συνεταίρος του στο γυμναστήριο “acceleration gym”, Μιχάλης Αναστόπουλος και ο Γιάννης Αντωνόπουλος, που εντυπωσιάζουν με τη σωματοδομή και τις διακρίσεις που έχουν πετύχει. Σήμερα θα μιλήσουμε με τον Γιάννη Αντωνόπουλο, ο οποίος αν είχε αποφασίσει να ασχοληθεί νωρίτερα με το αγωνιστικό bodybuilding, θα είχε στο ενεργητικό του σίγουρα ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις.

Mε τον Θεόδωρο Παπαναστασόπουλο, τον Δημήτρη Μαρινόπουλο και τον Μιχάλη Αναστόπουλο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

 

Πριν τη συνομιλία μαζί του ας γνωρίσουμε όμως λίγο το συγκεκριμένο άθλημα. Σωματοδόμηση ή body building ονομάζεται η διαδικασία αύξησης της μυϊκής μάζας και ελάττωσης του σωματικού λίπους με συνδυασμό άρσης βαρών, επαρκούς πρόσληψης θερμίδων και θρεπτικών συστατικών, καθώς και ξεκούρασης. Ως άθλημα, οι μπόντι μπίλντερς επιδεικνύουν το σώμα τους έναντι επιτροπής κριτών, οι οποίοι τους βαθμολογούν βάσει της εμφάνισής τους. Οι βασικές πόζες ανάδειξης της μυικής ανάπτυξης είναι 7: Μπροστινή πόζα διπλών δικεφάλων, πλάγια στήθους, άνοιγμα πλάτης από μπροστά, πλάγια τρικεφάλων, διπλή δικεφάλων από πίσω, άνοιγμα πλάτης από πίσω και κοιλιακοί με μηρό. Σε πολλούς αγώνες υπάρχει επίσης και η πόζα μέγιστης μυικότητας («most muscular»). Διάσημοι μπόντι μπίλντερς του παρελθόντος και του παρόντος περιλαμβάνουν τους Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Στιβ Ριβς, Μπιλ Περλ, Σέρτζιο Ολίβα, Μάικ Μέντζερ, Λου Φερίνιο, Σέρτζ Νουμπρέ, Λάρι Σκοτ, Λι Χέινι, Ντόριαν Γιέιτς, Ρόνι Κόουλμαν, Τζέι Κάτλερ και Φιλ Χιθ κ.α.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-9-78. Σε πολύ μικρή ηλικία ήρθε στην Αιγιάλεια και έμεινε στα Σελιανίτικα σχεδόν 30 χρόνια (ο πατέρας του είναι από το Λαμπίρι και η μητέρα του από τις Νεραντζιές). Στα 13 του ξεκίνησε πυγμαχία στον Άτλαντα Αιγίου και ήταν ενεργός στο άθλημα μέχρι 18 χρόνων όταν και παρουσιάστηκε στον στρατό. Μάλιστα, έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία εφήβων! Μόλις απολύθηκε αποφάσισε να στραφεί στα βάρη και τη σωματική διάπλαση, σε ηλικία 20 χρόνων. Τα τελευταία 9 χρόνια κατοικεί στην Καλλιθέα Αιγίου με τη σύζυγό του Αργυρή Χελάκη και το 7χρονο κοριτσάκι τους.

Γιάννη πότε αποφάσισες να κατέβεις για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες;

Στα 30 μου ήμουν σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά δεν αποφάσιζα, δεν τόλμησα να συμμετάσχω σε αγώνες. Μέχρι και πέρυσι τον Μάιο, όταν ο Δημήτρης Μαρινόπουλος διοργάνωσε πανελλήνιο αγώνα εδώ στην πόλη μας και μου έκανε την πρόταση να με προπονήσει και να συμμετάσχω στον αγώνα. Μία βδομάδα πριν τον αγώνα στο Αίγιο, πήγαμε στην Κρήτη σε άλλον αγώνα, για να αποκτήσω την εμπειρία και επιπλέον κέρδισα τις πρώτες μου 2 διακρίσεις. Πρώτος στην κατηγορία bodybiulding και δεύτερος στην κατηγορία master 40+ (άνω των 40 ετων).

Με το “καλημέρα” δηλαδή στις διακρίσεις. Οι οποίες συνεχίστηκαν και στο Αίγιο λίγες ημέρες μετά.

Ακριβώς. Την επόμενη βδομάδα έγιναν εδώ στο Αίγιο οι αγώνες, κέρδισα δύο πρώτες θέσεις μέσα στην πόλη μας. Πρώτος στην κατηγορία bodybiulding και πρώτος στην κατηγορία master 40+. Μετά ξεκινήσαμε με τον Δημήτρη την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν αφού υπήρχαν οι προοπτικές να συνεχιστούν οι διακρίσεις. Στις 4 Μαίου 2019 πήγαμε Κρήτη πάλι στο Ηράκλειο όπου κέρδισα την πρώτη θέση στην κατηγορία bodybiulding 2 (μεσαία κατηγορία) και δεύτερος στην κατηγορία master 40+.

Με τον μεγάλο δάσκαλο Αλέξανδρο Σιατραβάνη

Η προετοιμασία για τους αγώνες ξέρω πώς είναι εξαντλητική. Κάτι που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος.

Να φανταστείτε, ότι στον αγώνα της Κρήτης, εκτός από τη μεγάλη περίοδο της προετοιμασίας με τις προπονήσεις και τη μεγάλη κούραση, έμεινα χωρίς φαγητό και νερό περίπου 80 ώρες για τον αγώνα! Και αυτό, γιατί την επόμενη ημέρα, 5 Μαΐου, πήγαμε και στην Ιεράπετρα σε άλλα διοργάνωση. Μετά από τρομερή εξάντληση και μία λιποθυμία από αφυδάτωση που έπαθα το βράδυ, μετά τον πρώτο αγώνα στην Κρήτη, καταφέραμε να πάμε και στον δεύτερο και να κερδίσω πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία bodybiulding 2 (μεσαία) και την δεύτερη θέση στην κατηγορία master 40+. Μετά από μία βδομάδα, 11 Μαΐου, πήγαμε Αθήνα όπου ο Δημήτρης Μαρινόπουλος ως πρόεδρος της NAC HELLAS διοργάνωνε αγώνα και εκεί κέρδισα πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία bodybiulding 2 (μεσαία) και δεύτερη θέση στην κατηγορία master 40+.

Για το 2018 από ότι γνωρίζω ήσουν πρώτος στην Ελλάδα σε όλες τις διοργανώσεις στην κατηγορία bodybiulding 2 (μεσαία). Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Πολύ σωστά. Με τρεις πρώτες θέσεις σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις…. Όταν λέμε bodybuilding 2 ( μεσαία ) εννοούμε λόγω ύψους. Οι κατηγορίες bodybuilding διακρίνονται ανάλογα με το ύψος και όχι με το βάρος. Και επειδή είμαι 40 ετών και άνω, έχω το δικαίωμα να συμμετάσχω σε 2 κατηγορίες σε κάθε αγώνα. Το ύψος μου είναι 1.72.

Εσύ ξεκίνησες τα βάρη 20 χρονών. Μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει νωρίτερα και να αρχίσει το αγωνιστικό μποντιμπίλντινγκ από 15-16 χρονών για παράδειγμα;

Εγώ ξεκίνησα αρκετά μεγάλος τα βάρη αλλά όπως σας είπα έκανα και πυγμαχία νωρίτερα και από 13 χρονών ήμουν εξοικειωμένος. Υπάρχουν φυσικά και κατηγορίες τζούνιορ στο μποντιμπίλντινγκ, όπου συμμετέχουν παιδιά 16 – 17 χρόνων, ακόμη και μικρότερα. Σίγουρα μπορούν να κάνουν βάρη και σε αυτές τις ηλικίες.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Επόμενος αγώνας και στόχος μας, ακόμη δεν έχει καθοριστεί. Το συζητάμε με τον προπονητή μου Δημήτρη Μαρινόπουλο, τον οποίο κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει για εμένα ….Την γυναίκα μου που χωρίς αυτήν δε θα τα είχα καταφέρει πουθενά…. το γυμναστήριό μου “acceleration gym” του Μιχάλη Αναστόπουλου και Δημήτρη Μαρινόπουλου και σε έναν πραγματικό φίλο τον Θοδωρή Αναστόπουλο. Ο οποίος ήταν κοντά μου σε όλους τους αγώνες για να με βοηθήσει και να μου δώσει κουράγιο. Ευχαριστώ επίσης τον Αλέξανδρο Σιατραβάνη. Είναι ο άνθρωπος που τον έχω σαν πατέρα μου και που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και οικονομικά αλλά και με τις πολύτιμες συμβουλές του. Είναι ο μεγάλος δάσκαλος του Ελληνικού bodybuilding και ιδιοκτήτης του του HEALTHY2DAY. Πολύ παλιός αθλητής με πολλούς τίτλους παγκοσμίου επιπέδου. Και φυσικά ευχαριστώ θερμά την εφημερίδα και εσάς προσωπικά για τη συνέντευξη…

Με τη σύζυγο του Αργυρή και τη μικρή τους κόρη

Με Μιχάλη Αναστόπουλο και Δημήτρη Μαρινόπουλο

Στην κορυφή του βάθρου και σε σκοπευτικούς αγώνες, καθώς ασχολείται και με τη σκοποβολή


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr