background img
banner
banner

Η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου στην παράταξη Γούτου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”

“Ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων κατοίκων, δεν εκλέγεται μεταξύ των μελών του οικείου συμβουλίου, αλλά είναι ο σύμβουλος του πρώτου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού στην κοινότητα, ο οποίος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο Πρωτοδικείο και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση. Η θητεία του προέδρου εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου.

Το συμβούλιο, επομένως κοινότητας, μετά την ορκωμοσία και εγκατάσταση των μελών του, λειτουργεί αμέσως και χωρίς καμία άλλη διαδικασία, αφού ο πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ρητά από το νόμο.”

Αυτά αναφέρει η σχετική εγκύκλιος με τις αλλαγές στο νόμο της Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” που προώθησε η κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα, ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα με τα οποία έγιναν οι εκλογές για τις κοινότητες με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων και στην Αιγιάλεια.

Έτσι, πριν την αλλαγή για την προεδρία της Δ.Κ. Αιγίου πχ, με 11μελές συμβούλιο, θα έπρεπε να γίνει ψηφοφορία ανάμεσα στον πρώτο σε ψήφους Γιώργο Γκιώνη που ανήκει στον συνδυασμό “Αιγιάλεια Αύριο” που είχε πλειοψηφία και τον Θανάση Κάλπη που ήταν πρώτος από τον δεύτερο συνδυασμό “Αιγιάλεια Τώρα”. Αυτό αλλάζει και ο Γκιώνης γίνεται πρόεδρος χωρίς ψηφοφορία μεταξύ των μελών, με τα νέα δεδομένα.

Η περίπτωση του Αιγίου καθώς και άλλων κοινοτήτων όπως της Ακράτας, ευνοεί τον επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” Χρήστο Γούτο, που κερδίζει την μεγαλύτερη κοινότητα της Αιγιάλειας.

Θυμίζουμε, ότι η παράταξη Γούτου είχε εκλέξει τους: Γιώργο Γκιώνη, Παναγιώτη Ρέλλα, Διονύση Λουκόπουλο, Σωκράτη Μαυρίδη και η παράταξη Καλογερόπουλου τους: Θανάση Κάλπη, Θεοφάνη Ραμπαβίλα, Αδαμαντία Παρίση – Μπέσκου.

Επίσης, η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” της Βασιλικής Ψυχράμη είχε εκλέξει τους: Γιάννη Γιδά και Ανδρέα Μεσσήνη.

Από μία έδρα είχαν πάρει η παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ” του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου με τον Αλέξανδρο Φάμπιο Κοιλιά και η “Λαϊκή Συσπείρωση” της Αγγελικής Κουρή με τον Νίκο Αυγέρη.
Η σύμπραξη Καλογερόπουλου – Ψυχράμη, αν ίσχυε το προηγούμενο σύστημα, πιθανότατα να έφερνε τον Θανάση Κάλπη στην προεδρία της Δ.Κ. Αιγίου ενώ τώρα με τις αλλαγές, κερδισμένος βγαίνει ο Χρήστος Γούτος αφού ο δικός του Γιώργος Γκιώνης γίνεται πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr