background img
banner
banner

«Αφήστε στο παρελθόν τον τρόπο που πολιτεύθηκε ο προκάτοχός σας»

Αιχμές προς τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο αλλά και… προτροπές στον νυν περιελάμβανε η δημόσια επιστολή των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο.

Αφού τον συγχαίρουν του αναφέρουν: ΄΄Γνωρίζετε ασφαλώς ότι αναλαμβάνετε το βάρος της ηγεσίας μίας ιστορικής Μητρόπολης που συμβολίζει, περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη, την αντίσταση και τις θυσίες του λαού μας απέναντι στη ναζιστική θηριωδία. Καλείστε να διαποιμάνετε τον τόπο που κορυφώθηκε το δράμα της βάρβαρης σφαγής και ανελέητης καταστροφής, το μεγαλύτερο και απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον γερμανικό στρατό κατοχής. Ο τόπος αυτός βοά από τις 13.12.1943 ότι όταν τη θέση του σεβασμού στον άνθρωπο παίρνει η μισαλλοδοξία, φυλετική ή κοινωνική, τότε αυτό που κυριαρχεί είναι το μαύρο σκοτάδι΄΄.

«Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος… πολιτεύτηκε»

Παράλληλα, αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος… πολιτεύτηκε σημειώνοντας στον κ. Ιερώνυμο τα εξής: ΄΄Νιώθουμε υποχρεωμένοι να τονίσουμε τα παραπάνω και να σας καλέσουμε, ως αιρετοί εκπρόσωποι της Μητροπολιτικής σας περιφέρειας, να αφήσετε στο παρελθόν τον τρόπο που πολιτεύτηκε [διότι περί αυτού επρόκειτο και όχι περί διακονίας] ο προκάτοχός σας. Ευελπιστούμε ότι από τα χείλη σας δεν πρόκειται να ακούσουμε εμπρηστικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό και μισαλλόδοξο λόγο στον οποίο διακρίθηκε ο προκάτοχός σας, υιοθετώντας και προπαγανδίζοντας σε κάθε ευκαιρία παιδαριώδεις ακροδεξιές συνωμοσιολογικές θεωρίες και κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε όσους θεωρούσε κάθε φορά πολιτικούς αντιπάλους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής κηρυγμάτων και πρωτοβουλιών, από θεσμική θέση, που είχε στον πυρήνα της την προώθηση σκοταδιστικών αντιλήψεων και τον επικίνδυνο διαχωρισμό σε «πατριώτες» και «προδότες», σε «υγιείς» και «αρρώστους», σε «θεοσεβούμενους» και «άθεους μάγους», που καλούσε τους “πιστούς” να φτύνουν συνανθρώπους μας, που ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «υπάνθρωποι», «αποβράσματα της κοινωνίας» και «εκτρώματα της φύσης» και που δεν θα έχανε την ευκαιρία να πυροβολήσει, που παρακαλούσε «να σαπίσει το χέρι» ενός Υπουργού και απέδιδε στον «άθεο και αστεφάνωτο Πρωθυπουργό» τα αίτια φυσικών καταστροφών που οδήγησαν σε μια εθνική τραγωδία΄΄.

Καταλήγοντας, του επισημαίνουν τα εξής: ΄΄Αντηχήστε λοιπόν «τη φωνή του Κυρίου» και όχι τις κραυγές του τυφλού φανατισμού. Γίνετε ένας κήρυκας της αγάπης, της ταπείνωσης και της συγχώρεσης. Αγκαλιάστε τους φτωχούς, τους εξόριστους, τους παραπεταμένους και τους περιθωριακούς. Λειτουργήστε με πνεύμα πραότητας και καταλλαγής. Διδάξτε στους πιστούς τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και το σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, άσχετα με τα πιστεύω, τη φυλή και το χρώμα και τις ιδιωτικές προτιμήσεις ενός εκάστου. Να είστε σίγουρος, ότι στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε τη στήριξη όλων μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr