background img
banner
banner

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναιγιάλειο που έμεινε στο 0-0 με τον Αετό | ΦΩΤΟ

Την …γάτα με το ποντίκι έπαιζε σε όλο το παιχνίδι ο Παναιγιάλειος τον Αετό Π., που δεν κατάφερε μια τελική προσπάθεια στην εστία του θεατή «μελανόλευκου» τερματοφύλακα Αθανασόπουλου.

Δεν ήθελε όμως τον Παναιγιάλειο η τύχη, ούτε ο διαιτητής Καλύβας που έκλεισε τα μάτια όποτε χρειάστηκε, ούτε και το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Καρακάση στο 70΄.

Οι «μελανόλευκοι» πλησιάζοντας το φινάλε, φοβήθηκαν το ενδεχόμενο της πρώτης απώλειας βαθμών καταναλώνοντας  έτσι τις περισσότερες επιθέσεις τους με άστοχες σέντρες ή σε άλλες περιπτώσεις εύκολες επεμβάσεις για τον τερματοφύλακα Καλλιακμάνη, που στην επαναφορά της μπάλας ήταν χαρακτηριστικά …καθυστερημένος. Δεν διαχειρίστηκαν υπομονετικά το πλεονέκτημα με παίκτη παραπάνω από το 70΄ και ύστερα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη απώλεια βαθμών, δίνοντας την ευκαιρία στον Αετό να διατηρήσει το αήττητο, με αυτό το σκόπιμο και καταστροφικό παιχνίδι του.

Δοκάρι στο 2΄ ο Χριστόπουλος

Με εντυπωσιακή ευκαιρία ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναιγιάλειος, όταν το κεραυνοβόλο σουτ του Χριστόπουλου, τράνταξε το δοκάρι του Καλλιακμάνη, συνέχισε τη φάση με γκολ ο Μπούνας, που ακυρώθηκε ως οφσάιτ.

Ακολούθησαν στο 6΄ και στο 7΄ δυο σέντρες του Μπούνα, με την πρώτη η κεφαλιά του Παπαδόπουλου να περνά άουτ, αφού όμως ο Χαλκιόπουλος με σπρώξιμο τον έθεσε εκτός ισορροπίας και στη επόμενη ο Σκούτας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μπροστά στην εστία.

Κεφαλιά άουτ είχε ο Σπανογιάννης και πολύ καλή ευκαιρία ήταν και το σουτ του Οικονόμου στο 13΄ μετά την κεφαλιά πάσα του Μπούνα, το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Καλλιακμάνης.

Στη συνέχεια από καλή θέση σουτ του Βλάχου λίγο έξω, όπως και του Κουραχάνη, ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Αετού.

Μόνο ο Καλύβας δεν το …είδε

Το σπρώξιμο του Σκούτα μέσα στην περιοχή του Άρη στο 17΄, πέρασε με λίγες διαμαρτυρίες, όπως είχε συμβεί και στο 6΄ με την παράβαση του Χαλκιόπουλου πάνω στον Παπαδόπουλο. Η ένταση ανέβηκε λίγο αργότερα, όταν σουτ του Μπακατσέλου με κατεύθυνση την εστία, προσέκρουσε σε χέρι αμυντικού.

Εκεί όμως που ξεσηκώθηκαν παίκτες, πάγκος και κερκίδα, ήταν το πέναλτι μαρς του Μαρκόπουλου στον Βλάχο (38΄). Ο παίκτης του Παναιγιάλειου ντρίπλαρε τον κεντρικό αμυντικό του Αετού, ο οποίος του πήρε το πόδι και τον σήκωσε στον …αέρα. Η αντίδραση του διαιτητή Καλύβα στη θύελλα διαμαρτυριών που σηκώθηκε απ’ όλο το γήπεδο, ήταν να δείξει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, στον προπονητή Αλέξη Σπυρόπουλο και η …δικαιοσύνη αποδόθηκε.

Πολλές οι «μελανόλευκες» ευκαιρίες και στο β΄ μέρος

Δεν μπορούμε να θυμηθούμε μια τελική του Αετού Π. στην εστία του Αθανασόπουλου, που ως αντίπαλος παρουσίασε το πλέον αμυντικογενή σύνολο. Αντίθετα με τον Παναιγιάλειου, που συνέχισε να χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, έχοντας τις περισσότερες φορές σαν αφετηρία τον Μπούνα.

Σπανογιάννης, Χριστόπουλος, Κουραχάνης, Μπούνας, διάλεξαν λάθος παιχνίδι να …πρωταγωνιστήσουν σε ένα ρεσιτάλ ατυχίας και το φινάλε βρήκε τον Παναιγιάλειο για πρώτη φορά φέτος χωρίς γκολ και τον τραυματία Βαγγέλη Γκάτση να παρακολουθεί από τον πάγκο …τρελαμένος.

Στο 70΄ κόκκινη ο Καρακάσης

Στο τελευταίο 20λεπτο έμεινε ο Αετός με παίκτη λιγότερο, ύστερα από την 2η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Καρακάσης. Δεν άλλαξε τίποτα, το «ταμπούρι» των φιλοξενούμενων κράτησε για τα καλά μέχρι τέλους, εκνευρίζοντας παίκτες και φιλάθλους με σκόπιμες καθυστερήσεις.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Καλύβα, το γήπεδο …έβραζε σε βαθμούς έκρηξης. Ευτυχώς που το «τρίο» κατευθύνθηκε γρήγορα προς τα αποδυτήρια, αποφεύγοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα χειρότερα για τον Παναιγιάλειο, αφού οργισμένοι φίλαθλοι ετοιμάστηκαν να κινηθούν εναντίον του.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Α. Σπυρόπουλος – Μ. Λελούδας): Αθανασόπουλος, Βλάχος, Καφεντζής (60΄ Μπελεζάκης), Σπανογιάννης, Παπαδόπουλος, Μπακατσέλος (71΄ Λιάτος), Μπούνας, Κουραχάνης, Σκούτας (87΄ Νικολόπουλος), Χριστόπουλος, Οικονόμου.

ΑΕΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Ράντος): Καλλιακμάνης, Γ. Ασκούνης, Η. Ασκούνης, Μαρκόπουλος, Λαζανάς, Καρακάσης, Παπαδιονυσίου (71΄ Πουλουπάτης), Λυμπέρης (93΄ Σπηλιωτόπουλος), Πανόπουλος (77΄ Μαράτος), Χαλκιόπουλος, Μπίρμπας.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr