background img
banner
banner

Για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τη νεολαία

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, η οποία αφορούσε την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, παρακολούθησαν την Παρασκευή (21/2) το πρωί στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης του Αιγίου.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security International Institute), με βασικό εισηγητή τον Πρόεδρο του πρωτοποριακού για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα Ινστιτούτου, Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.
Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε την μαθητιώσα νεολαία για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη σωστή διαχείριση των διαδικτυακών απειλών, παρέχοντας παράλληλα στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να υιοθετήσουν μία υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά δίκτυα με μέτρο.

Στη συνέχεια η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSIΙnstitute κ. Καλλιόπη Ιωάννου ανέλυσε τα διαδικτυακά παραβατικά φαινόμενα όπως είναι το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση στην χώρα μας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Χαιρετισμός του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου στα παιδιά

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον σύντομο χαιρετισμό τού Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Σφακιανάκη και την κ. Ιωάννου για την παρουσία τους στο Αίγιο, απευθύνθηκε στα παιδιά δίδοντάς τους πατρικές συμβουλές. «Θέλω να γνωρίζετε πως κανένας στον κόσμο δεν θα σας αγαπήσει περισσότερο από τους γονείς σας! Εάν φύγετε μακριά τους θα τελειώσουν τα πάντα για εσάς… Γι’ αυτό να τους αγαπάτε και να τους φροντίζετε. Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να εμπιστεύεσθε τους καθηγητές σας, διότι είναι εκείνοι, μετά φυσικά από τους γονείς σας, που πραγματικά ενδιαφέρονται για εσάς, διαπλάθοντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα σας.

Και τέλος, σας ζητώ να εμπιστεύεσθε την Εκκλησία μας! Διότι ο Χριστός μας έρχεται και δίδει λύσεις στα προβλήματά σας, κουράγιο στις δυσκολίες σας, προτρέποντάς σας να κάνετε μία καλύτερη ζωή. Όλοι μπορεί να σας προδώσουν, όμως ο Κύριός μας ούτε θα σας προδώσει, ούτε θα σας εγκαταλείψει, ούτε θέλει κάτι από εσάς. Δώστε, λοιπόν, την καρδιά σας σε Εκείνον για να γίνετε καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ποιμενάρχης μας, προσθέτοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η τοπική Εκκλησία θα είναι πάντα κοντά στη νεολαία. Στο τέλος, αφού επαίνεσε το σημαντικό έργο που επιτελεί το CSIΙnstitute, προσέφερε ως ευλογία στους δύο επισήμους προσκεκλημένους μας από μία εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιωτίσσης.

Την ημερίδα με τίτλο «Ο κόσμος του Διαδικτύου μπορεί να γίνει καλύτερος για όλους» παρακολούθησαν αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, καθώς επίσης από το 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο, αλλά και από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr