background img
banner
banner

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ 320 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Για τα μέσα Απριλίου μετατίθεται η, προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου, δεύτερη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Δυτική Ελλάδα 2021», λόγω των προληπτικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο το έργο της Γνωμοδοτικής Επιτροπής εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και εισέρχεται στην κύρια φάση της αξιολόγησης των προτεινόμενων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν με πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής και Ειδικού Εντεταλμένου Συμβούλου, Ανδρέα Φίλια, υιοθετούν ευέλικτους τρόπους συνεργασίας με στόχο να καταρτιστεί πολύ σύντομα το ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, υπό τον κ. Φίλια, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος. Κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης τα μέλη συμμετείχαν ενεργά με θέσεις και προτάσεις για το περιεχόμενο των δράσεων, αλλά και τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους φορείς στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης της Π.Δ.Ε.

Τονίζεται ότι ο αριθμός των προτάσεων που υποβλήθηκαν από φορείς της Δυτικής Ελλάδας έφτασαν τις 320, γεγονός που μαρτυρά το ειδικό βάρος αλλά και το γενικότερο ενδιαφέρον για τις δράσεις της ιστορικής αυτής επετείου. Ανάμεσα στις προτάσεις υπάρχει ικανός αριθμός δημιουργικών ιδεών σε όλες τις κατηγορίες: Επιστήμες – Εκπαίδευση, Πολιτιστική Κληρονομιά, Φιλελληνισμός, Αθλητισμός.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ. αριθμ. 1/2020 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αριθμεί 27 μέλη, πολίτες εγνωσμένου κύρους και εξειδίκευσης από το χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης.

Με τη συμμετοχή δύο Αιγιαλέων

Στην πρώτη συνεδρίαση μετείχαν οι: Αναστασία Κουμούση (Διευθύντρια της ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας), Ολυμπία Βικάτου (Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας), Χρήστος Μούλιας (Δικηγόρος, Ιστορικός Ερευνητής και Συγγραφέας), Σήφης Μπουζάκης (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Επόπτης των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών), Ανδρέας Φούρας (πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Πατρέων), Αντώνης Πετμεζάς (Στρατιωτικός, Πρόεδρος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821), Σταύρος Σολωμός (Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής της Μικτής Χορωδίας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας), Αντώνης Σκιαθάς (Ποιητής και Εικαστικός), Μιχάλης Βασιλάκης (Δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ), Νίκος Τόμπρος (Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων), Ροδάνθη – Ρόζα Φλώρου (Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου), Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου (φιλόλογος και ιστορικός, Πρόεδρος της Ιστορικής – Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας), Βασίλης Αρτίκος (φωτογράφος), Μιχάλης Κίτρου (Ιατρός), Σάκης Παπαδημητρίου (Μουσικός – Συνθέτης, Εκπαιδευτικός), Ιωάννης Μόσχος (Αρχαιολόγος, Επιμελητής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας), Κώστας Καρκανιάς (Εκπαιδευτικός), Θεόδωρος Λάμπρος (Ιστορικός) καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αμαλία Βούλγαρη Πολυνύφη, Δημήτρης Κατσικόπουλος, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Κούστας, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Τέλος, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή στους: Άλκηστις Σταθοπούλου (Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020»), Τηλέμαχο Τσαρδάκα (Δικηγόρο και Ηθοποιό) και Αθανάσιο Φωτόπουλο (Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr