background img
banner
banner

Δεν τον αφήνουν να «πετάξει»!

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ 22 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΟΛΗΣ

Λάβρος εναντίον της αντιπολίτευσης, παρουσιάστηκε την Κυριακή το πρωί, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Εξωραϊστικού Συλλόγου παραλίας Άκολης. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ήταν καλεσμένος του προέδρου Γιάννη Τηνιακού, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθεια προς το Σύλλογο. Δοθείσης της ευκαιρίας ο δήμαρχος, από το Yacht Club της Άκολης, επιτέθηκε στις αντιπολιτευόμενες προς αυτόν παρατάξεις του δήμου Αιγιαλείας, με αφορμή το έγγραφο με τις 22 υπογραφές που κατέθεσαν στην Οικονομική Υπηρεσία και ζητούν πληρωμή των τιμολογίων προμηθευτών με χρονολογική σειρά.

Βρήκε ‘‘σαπίλα’’ στο δήμο

Αφού είπε ότι ο νόμος τον οποίο επικαλείται η αντιπολίτευση είναι «απαράδεκτος από ίδρυσης ελληνικού κράτους» συνέχισε λέγοντας ότι όταν ανέλαβε πάλι δήμαρχος, μετά από εννέα χρόνια, αυτή τη φορά στην Αιγιάλεια και όχι στη Συμπολιτεία, βρήκε «σαπίλα», θέλοντας να δικαιολογήσει μάλιστα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, συνέχισε λέγοντας «πετάμε και μας βάζουν πέτρες στα φτερά»!

Για τους αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ανέφερε «είπαν όχι στα 4,4 εκ. ευρώ για να εξακολουθήσει η στασιμότητα», εννοώντας την άρνηση της αντιπολίτευσης να ψηφίσει τον εσωτερικό δανεισμό για την αποπληρωμή παλιών υποχρεώσεων του δήμου.

«Έχουμε στήσει ένα σύστημα πολιτικά και τεχνικά για να φέρουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ, αλλά μας κάνουν ενστάσεις στα μεγάλα έργα, γιατί πάμε γρήγορα», είπε ο χειμαρρώδης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καθήλωσε το πλήθος που παρακολούθησε το ξέσπασμά του σε όσους τον αντιπολιτεύονται.

Σύννεφα στον ορίζοντα με τα σκουπίδια

Τον δήμαρχο συνόδευε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, που έδωσε οδηγίες προς ναυτιλλόμενους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη Δημοτική Αστυνομία και την ανακύκλωση και δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέλη του Συλλόγου. Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα των σκουπιδιών έχουν αρχίσει πάλι να μαζεύονται σύννεφα στον ορίζοντα, με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται η σύμβαση με τον ΧΥΤΥ στην Κοζάνη, 2.000 τόνοι έχουν απομείνει και μόνη ελπίδα για το άμεσο μέλλον φαίνεται πως είναι ο ΧΥΤΑ στην Αμαλιάδα, που μπορεί να δεχτεί λόγω των καλών σχέσεων των δύο δημάρχων, άλλους 2.000 τόνους το πολύ.

Ο ΧΥΤΑ στην Άμφισσα που έχει δεσμευτεί να πάρει 5.000 τόνους, θα λειτουργήσει σε έξι μήνες και για την ώρα το τοπίο παραμένει θολό για το πού θα πάνε τα σκουπίδια μας τους επόμενους μήνες.

Η Αιγιάλεια μόνο τον μήνα Αύγουστο αναμένεται να παράξει περί τους 2.000 τόνους απορριμμάτων και βεβαίως απομακρύνεται το σενάριο της άμεσης αποσυμφόρησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην Τέμενη, που φιλοξενεί με πρόχειρους υπολογισμούς περί τους 10.000 τόνους.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τη δημοτική αρχή που δεν έχει πλέον πλειοψηφία και αυτό το γνωρίζει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος όμως δεν πτοείται και πετάει το «μπαλάκι» των ευθυνών στην αντιπολίτευση που δεν τον «αφήνει να πετάξει!» όπως ισχυρίζεται.

Ο δήμαρχος έχει έρθει σε επαφή με επιχειρηματία για την εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στην περιοχή και θέλει να προωθήσει αυτό το σχέδιο που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στην Ευρώπη, κάτι που δε φαίνεται να τον απασχολεί αφού ο ίδιος έχει πειστεί για την τεχνολογία αυτή, όχι όμως η αντιπολίτευση που έχει σοβαρές ενστάσεις για τη μέθοδο, με άγνωστες συνέπειες για το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr