background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: Άτυχος ο Μπαχός στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία

Την εμπειρία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρόσθεσε στις επιτυχίες του ο Ανδρέας Μπαχός. Στο Ταλίν της Εσθονίας και συγκεκριμένα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ20, έγινε ο πρώτος αθλητής του Αθηνόδωρου που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σίγουρα η επιτυχία αυτή θα αποτελέσει κίνητρο για να επαναληφθεί κι από άλλους αθλητές του συλλόγου στο μέλλον.

Ο Μπαχός πάντως στάθηκε άτυχος στην πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και εγκατέλειψε στο 6ο χιλιόμετρο. Αντίθετα, ο συναθλητής του, Αλέξανδρος Μπορτζάκης της Ολυμπιάδας, τερμάτισε 13ος (σε σύνολο 31 συμμετοχών) στα 10.000μ. βάδην σημειώνοντας μάλιστα νέο ατομικό ρεκόρ με 44’20”21. Ταξίδεψε στο Ταλίν με 45.34.11 από φέτος και 45.18.68 ατομικό ρεκόρ, επιδόσεις που συνέτριψε στη διάρκεια του τελικού. Να σημειωθεί, ότι ο Μπαχός είχε καλύτερη επίδοση από τον Πατρινό αθλητή και μάλιστα πρόσφατα τον είχε κερδίσει στους αγώνες στίβου «Αιγιάλεια 2021» που έγιναν στο δημοτικό στάδιο Αιγίου.

«Ασημένιος» ο Ανδρέας Γεωργίου στην Κύπρο

Τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στίβου Κ18 φόρεσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο ο Ανδρέας Γεωργίου. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στα 1500μ στη συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και έτσι έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής του Αθηνόδωρου που έχει την τιμή και την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα εθνικά χρώματα.
Μάλιστα κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 4.09.79 αρκετά κοντά στον πρώτο νικητή, τον Αθανάσιο – Μάριο Ζυγούρη που τερμάτισε σε χρόνο 4.08.57.
Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει κατακτήσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 το χάλκινο μετάλλιο στα 1500μ με εξαιρετική επίδοση (4.00.58), ενώ είναι μόλις 16 ετών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr