background img
banner
banner

ΠΑΝ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: “Ένα βήμα παραπάνω φέτος ο Α.Ο. Αιγιαλέων”

Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ” ΤΗΣ ΠΕΡΥΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ PRELAGUE

O A.O. Aιγιαλέων εντυπωσίασε πέρυσι στα πλέι άουτ της preleague και πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού παρέμεινε με άνεση στην κατηγορία, ανανεώνοντας το ραντεβού του και για τη φετινή σεζόν που θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου στο Αίγιο με αντίπαλο τον Πανερυθραϊκό. Από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία της αιγιώτικης ομάδας ήταν και ο Παναγώτης Ρουμελιώτης, ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στον πάγκο ο οποίος φυσικά συνεχίσει και φέτος στην ομάδα.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η πλούσια καριέρα του και στην Α1 “μιλάει” από μόνη της. Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 15 Φεβρουαρίου 1977 και είναι ο μεγαλύτερος (κατά ένα χρόνο) αδελφός του Νίκου Ρουμελιώτη που έχει διατελέσει και αρχηγός στην Εθνική ομάδα βόλεϊ.

Ξεκίνησε το βόλεϊ το 1991 στην ΕΑ Πατρών με την οποία έφτασε και αγωνίστηκε στην Α1 εθνική κατηγορία.

Στην ΕΑΠ παρέμεινε έως το 2001 που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ από εκεί την επόμενη χρονιά (2002) μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ έως το 2004 που επέστρεψε στην ΕΑΠ. Το 2007 πήγε στην Παναχαϊκή στην Β΄εθνική, έφυγε για ένα χρόνο στην Κόρινθο για να επιστρέψει στην Παναχαΐκή στην Α2 εθνική κατηγορία.

Τον Οκτώβριο του 2018 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παμβοχαϊκό. Ο 45χρονος προπονητής μιλάει στο protionline.gr για την πορεία της προετοιμασίας, τη δυναμική της φετινής ομάδας και το επίπεδο της κατηγορίας, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί, τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ και τους φετινούς στόχους του Α.Ο. Αιγιαλέων.

“Μπορούμε να μπούμε στο πλει οφ και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω”

Η ομάδα ενισχύθηκε σε σχέση με πέρυσι και επικρατεί αισιοδοξία ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω τη φετινή χρονιά, πιστεύει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης και δεν κρύβει την αισιοδοξία του. “Πέρυσι, η πορεία που κάναμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν ήταν σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική της αξίας που είχαμε σαν ομάδα. Αιτία, η πανδημία, οι πολλές απουσίες και η ελλιπής προετοιμασία που οδήγησαν και σε λάθη τον σχεδιασμό που κάναμε.

Δεν ήταν τυχαίο που στα πλέι αουτ παρουσιάσαμε μια εντελώς διαφορετική – προς το καλύτερο – εικόνα και πετύχαμε μεγάλες νίκες. Φέτος η προετοιμασία κυλάει χωρίς αντίστοιχα προβλήματα και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε δυνατοί από το ξεκίνημα. Στόχος είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, να εξασφαλίσουμε νωρίς την παραμονή και να τερματίσουμε στο πρώτο γκρουπ, στις ομάδες δηλαδή που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και αν φτάσουμε έως εκεί, όλα μπορούν να συμβούν”, τονίζει.

Ποιο είναι το επίπεδο της κατηγορίας φέτος;

Παρακολουθούμε όλες τις ομάδες, ξέρουμε πόσο ενισχύθηκαν ή αποδυναμώθηκαν και βλέπουμε ότι κάποιες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες. Ο σχεδιασμός και το πλάνο που οργανώσαμε από τον Μαιο με τον Νίκο Ηλιόπουλο και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, βασίζεται στην παρουσία αρκετών νεαρών αθλητών που μαζί με τους έμπειρους δημιουργούν ένα ρόστερ με πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Στις προπονήσεις μετέχουν πλέον πολλοί αθλητές, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και όλα αυτά δημιουργούν αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες και στην Α1 και τολμώ να πω ότι στον Α.Ο. Αιγιαλέων όλα λειτουργούν σε επαγγελματικά πλαίσια. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, από καμία ομάδα.

Ποια είναι τα συμπεράσματα από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας;”

Αυτό το κομμάτι θα λέγαμε πως είναι το μοναδικό της προετοιμασίας στο οποίο αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα. Επειδή στην Πάτρα δεν υπάρχει, δυστυχώς, υψηλό επίπεδο πλέον, με ομάδες που μετέχουν στην prelague, είμαστε αναγκασμένοι εκτός έδρας να πηγαίνουμε στην Αθήνα και ακόμη πιο μακριά για να δώσουμε δυνατά φιλικά. Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και όλοι γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλες τις ομάδες. Δώσαμε δυο πολύ δυνατά φιλικά πρόσφατα στο τουρνουά της Ν. Ερυθραίας με ομάδες που θα είναι ανάμεσα στα φαβορί για άνοδο, όπως ο ΑΣ Κέρκης και η Καλαμάτα ΄80. Ο απολογισμός ήταν μία ήττα και μία νίκη αντίστοιχα. Ακολουθεί το Σαββατοκύριακο το τουρνουά της Ολυμπιάδας και για πρόβα τζενεράλε θα κλείσουμε ένα ακόμη δυνατό φιλικό. Θα θέλαμε να παίξουμε 1-2 ακόμη, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Το τουρνουά της Ολυμπιάδας και “τα ευχαριστώ” της διοίκησης

Με αφορμή τη συμμετοχή και την πρωτιά στο τουρνουά της Ν. Ερυθραίας, ο ΑΟ Αιγιαλέων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Η διοίκηση και σύσσωμο το σωματείο ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, μα πιο πολύ τον κ. Κυριακίδη Άγγελο και τον Πανερυθραϊκό, για την τιμητική πρόσκληση στο σωματείο μας και την πρώτης τάξεως ευκαιρία να «δοκιμαστεί» το ρόστερ μας στο παρκέ με άξιους αντιπάλους. Αντιπάλους που φυσικά συγχαίρουμε για τις επιδόσεις τους και προχωράμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος στις 5/11 με το κεφάλι ψηλά και σίγουροι πως για ακόμη μια χρονιά, θα προσφέρουμε αξιόλογο θέαμα ως ανδρική Preleague”.

Όσο αφορά στο πρόγραμμα του τουρνουά της Ολυμπιάδας που θα γίνει στην Πάτρα αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ (22/10)
18.00: Πανερυθραϊκός ΑΟ Αιγιαλέων
20.00: Ολυμπιάδα-Ήφαιστος
ΚΥΡΙΑΚΗ (23/10)
16.00: Μικρός Τελικός
18.00: Μεγάλος τελικός


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr