background img
banner
banner

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Μεγάλη νίκη της Ακράτας στον Πύργο επί του Ηρακλή με 80-55

Το παιχνίδι της Ακράτας εκτός έδρας με τον Ηρακλή Πύργου πριν το τζάμπολ μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Και όχι άδικα αφού οι γηπεδούχοι ήταν στην 2η θέση και η ομάδα της Αιγιάλειας ακολουθούσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην πράξη όμως, η Ακράτα το μετέτρεψε σε “περίπατο” και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση συνέτριψε τον Ηρακλή με 80-55 επιστρέφοντας εμφατικά στις νίκες μετά την άδικη εντός έδρας ήττα στον πόντο την προηγούμενη αγωνιστική από την ΑΕ Βαρθολομιού με 70-71.

Κόντρα σε αντίξοες συνθήκες, με τον Γρατσινοπουλο να συνεχίζει τις θεραπείες στον προσαγωγό και τα περισσότερα παιδιά να μην έρχονται στις προπονήσεις επειδή είναι ήδη στην τελευταία τάξη του λυκείου και φυσικά δίνουν προτεραιότητα στα μαθήματά τους. Με μόλις 4 και 5 παίκτες έγιναν οι προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα!

Έχοντας από την αρχή σε τρομερή κατάσταση τον ηγέτη της Δημήτρη Κατοπωδη (2ος σκόρερ της κατηγορίας) να πιστοποιεί για ακόμα μια φορά τις ικανότητες του σαν παίχτης – προπονητής, η Ακράτα κατέβηκε με ροστερ 8 παικτών, που όμως έπαιξαν όλοι. Μεγάλη και καθοριστική ήταν η βοήθεια των έμπειρων. Ο Χρήστος Κρίκος, παρόλο που είχε προπονηθεί μία φορά αυτή την εβδομάδα πέτυχε δύο σημαντικά τρίποντα, συμβάλλοντας παράλληλα τα μέγιστα και στο αμυντικό κομμάτι. Ο αρχηγός Παναγής Βασιλάτος, έχοντας ως “όπλο” το μακρινό σουτ, ευστόχησε σε 3 τρία διαδοχικά τρίποντα και μάλιστα το τελευταίο ήταν από τα 8 μέτρα!

Τέλος, ο Γρατσινοπουλος ήταν χάρμα ιδέσθαι με την όλη παρουσία του και τις ικανότητες του στο σκοράρισμα. Χρόνο πήραν στο τέλος και τα νεότερα παιδιά που έχουν θέληση και όρεξη να δείξουν κάτι παραπάνω . Όσο αφορά στον Χάρη Σπυράκο, εκτός από τους 17 πόντους που πέτυχε, δημιουργούσε και ως πλέι μέικερ… ρακέτας αφού σε κάθε αγώνα του αρέσει να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με πάσες την κατάλληλη στιγμή (6 ασίστ είχε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν δεν σκόραρε πολύ). Λίγο έλειψε να κάνει τριπλ νταμπλ αφού είχε 15 ριμπάουντ και 17 πόντους. Επίσης ο Γρατσινοπουλος είχε 12 ριμπάουντ και ο Κρίκος 5 ριμπάουντ , ενώ ο Κατωπόδης έκανε πάλι νταμπλ – νταμπλ σε ασίστ και πόντους.

Τα 10λεπτα 18-23, 28-37 (ημ.), 40-59, 55-80.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Τ. Σκίπης): Ρουμελιώτης, Δημόπουλος 3 (1), Κωσταρέλλος 3, Τροχανάς, Δανίκας 6, Σακελλαρίου 5 (1), Καραλής, Δασκαλόπουλος 10 (3), Κάρδαρης 11, Γεωργόπουλος 4, Γιαννάτος 7 (1), Κοντάρης 6.

ΑΚΡΑΤΑ (Κ. Χριστόπουλος): Κρίκος 6 (2), Κατωπόδης 20 (2), Κατούφας 2, Γρατσινόπουλος 17 (3), Π. Χριστόπουλος 4 (1), Παρίσης 4, Βασιλάτος 9 (3), Ρόζος 1, Σπυράκος 17.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr